Φανερός προφορικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την περισυλλογή & εκποίηση του συνόλου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας με τελικό σκοπό την παράδοση τους σε εγκεκριμένο σημείο συλλογής

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Καλλιθέα 23/08/2024
Αριθ. Πρωτ.: 40258

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ο Δήμος Καλλιθέας (NUTS EL304) διακηρύσσει φανερό προφορικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την περισυλλογή και εκποίηση του συνόλου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας με τελικό σκοπό την παράδοση τους σε εγκεκριμένο σημείο συλλογής κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 23 του Π.Δ. 116/2004.

Η δημοπρασία είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική και θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 και σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 206/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Καλλιθέας, Μαντζαγριωτάκη 76 (3ος όροφος), ενώπιον της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών. Η ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε στις 05/09/2024 ημέρα Πέμπτη με ώρα έναρξης την 10:30 και λήξης την 11:30.

Οι φάκελοι δικαιολογητικών (άρθρο 7ο) θα κατατεθούν μέχρι τις 10:00 π.μ. της ημέρας της δημοπρασίας στην αρμόδια Επιτροπή, αφού πρώτα πρωτοκολληθούν στο Τμήμα Πρωτοκόλλου (1ος όροφος Δημαρχείου). Στη δημοπρασία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όσοι παρουσιάσουν πλήρη δικαιολογητικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφώνησης μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη.

Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αυτή μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη. Η πλειοδοσία θα γίνεται σε ακέραιες μονάδες και μόνο.

Το κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς για τα εγκαταλελειμμένα επιβατικά οχήματα παντός τύπου ορίζεται σε € 110,00 ανά τεμάχιο Ι.Χ. και στο ποσό των € 150,00 για φορτηγά μέχρι 3,5 τόνων, σύμφωνα με το με αριθ. πρωτ. 34127/12.07.2024 Πρακτικό της Εκτιμητικής Επιτροπής Εγκαταλελειμμένων οχημάτων κατ’ άρθρο 9 Π.Δ. 270/1981. Προσφορές μικρότερες των παραπάνω ποσών δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Επιτροπή Διενέργειας της Δημοπρασίας. Οι προσφορές μπορούν να υποβάλλονται και για τις δυο κατηγορίες εκποιούμενων οχημάτων ή για μία από αυτές. Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς για το δημοπρατούμενο αντικείμενο ορίζεται τιμή ανώτερη κατά ένα (1) ευρώ επί της τιμής εκκίνησης.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλλιθέας και της πλειοδοτούσας εταιρείας είναι δύο (2) έτη από την υπογραφή της σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για άλλα δύο (2) έτη εάν το επιθυμούν αμφότεροι οι συμβαλλόμενοι.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι εταιρείες – κέντρα επεξεργασίας Ο.Τ.Κ.Ζ. που είναι επίσημα μέλη του δικτύου της Ε.Δ.Ο.Ε., έχουν την έδρα και την τοποθεσία επεξεργασίας της επιχείρησης του, καθώς και σημεία συλλογής εντός του Νομού Αττικής και μπορούν να εγγυηθούν την πλήρη και απρόσκοπτη εκπλήρωση των ειδικότερων όρων που περιγράφονται στην παρούσα διακήρυξη.

Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται το ποσοστό 10℅ επί του ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς (170 X 110 = 18.700, 20 X 150 = 3.000, 18.700 + 3.000 = 21.700 X 10%) εκτός ΦΠΑ, η οποία καθορίζεται σε ύψος ποσού 2.170 €. Κανείς δεν γίνεται δεκτός στη δημοπρασία, αν δεν προσάγει, για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ως εγγύηση στην Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί καταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζόμενου, ομολογιών Δημοσίου, Τράπεζας ή Οργανισμού κοινής ωφέλειας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσού ίσου με το 10% του οριζόμενου στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης, δηλ. ποσού 2.170 ευρώ. Η εγγύηση συμμετοχής θα έχει ισχύ τουλάχιστον (6) μηνών.

Το πλήρες σώμα της διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη diavgeia.gov.gr.

Συνημμένα:

 

 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΜΙΡΖΑΣ