Κανονισμός – Καθαριότητας

Ο κανονισμός καθαριότητας που κρατάτε στα χέρια σας είναι κάτι περισσότερο από ένα πλαίσιο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Είναι, κάτι παραπάνω, μια προσπάθεια για μια νέα σχέση Δήμου και δημότη, σε ένα κοινό στόχο: να κρατήσουμε την πόλη καθαρή, να σεβαστούμε το περιβάλλον, μέσα από τη μάχη για την ανακύκλωση.
Φέτος, ο Δήμος μας μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της, σχεδόν, καθολικής ανακύκλωσης. Συνεχίζοντας τις προσπάθειες ετών, ο Δήμος μας εισάγει την νέα χρόνια νέες δυνατότητες και νέα μέσα για ανακύκλωση. Και προχωράμε πλέον προς την ανακύκλωση οργανικών υλικών.
Ήδη, έχουμε εγκαταστήσει δύο νέα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό, ενώ υλοποιήσαμε πρόγραμμα ανακύκλωσης των οργανικών υλικών των λαϊκών αγορών.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Τώρα, ο μεγάλος στόχος είναι να περάσουμε στην ανακύκλωση των οργανικών υλικών και στα σπίτια, ώστε η πόλη μας να ανακυκλώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος των απορριμμάτων της. Έτσι, και την πόλη μας θα έχουμε καθαρή και οικονομίες θα κάνουμε.
Μείωση των απορριμμάτων σημαίνει μεγάλη εξοικονόμηση δαπανών για το δήμο, μια εξοικονόμηση που δίνει το περιθώριο στο μέλλον για μεγάλες βελτιώσεις στον εξοπλισμό και το επίπεδο καθαριότητας, αλλά και για μειώσεις δημοτικών τελών. Κυρίως, όμως, θα συμβάλλουμε στον μεγάλο αγώνα για το περιβάλλον.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Τίποτα όμως, δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε αν δεν έχουμε ενεργή τη συμμετοχή και την ευαισθησία των δημοτών.
Ο κανονισμός καθαριότητας έχει αυτό το βασικό στόχο: να κάνει την υπόθεση της καθαριότητας, ένα κοινό, συνεχή αγώνα Δήμου και δημοτών στον οποίο όλοι θα μοιραζόμαστε τα οφέλη.
Και τελικά θα έχουμε και ένα μεγάλο “κερδισμένο”: Το περιβάλλον στη γειτονιά μας, την πόλη μας, τον πλανήτη μας!

 

kathariothta