Δραστηριότητες κέντρου Υγείας

Οι δραστηριότητες των Ιατρείων :

Παθολογικό Ιατρείο

Πρόληψη και φροντίδα της υγείας του γενικού πληθυσμού και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης Αρτηριακής Υπέρτασης, Σακχαρώδη Διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Γυναικολογικό Ιατρείο

Πρόληψη και φροντίδα της υγείας της γυναίκας και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης καρκίνου έξω και έσω γεννητικών οργάνων (Τεστ Παπανικολάου), καρκίνου του μαστού, ελέγχου γονιμότητας, οικογενειακού προγραμματισμού και κλιμακτηρίου – εμμηνόπαυσης.

Παιδιατρικό Ιατρείο

Συνολική και συστηματική παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στο ιατρείο του Κέντρου αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία του Δήμου. Αντιμετωπίζονται παιδιατρικά προβλήματα, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί, παρακολουθείται η υγεία και ανάπτυξη των παιδιών, δίδονται συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών και ενημερώνονται οι γονείς σε θέματα προληπτικής ιατρικής, πραγματοποιείται πρωτοβάθμια εκτίμηση και δίδονται συμβουλές για προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης, σωστού διαιτολογίου, πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων, θέματα ατομικής υγιεινής, στοματικής υγιεινής και στοματικής υγείας, πραγματοποιείται πρωτοβάθμια φροντίδα σε παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας ή ειδικές ανάγκες και πραγματοποιούνται επισκέψεις σε νεογέννητα και βρέφη. Για όλα τα παιδιά του Δήμου τηρείται Κάρτα Υγείας.

Πνευμονολογικό Ιατρείο

Πρόληψη και φροντίδα της υγείας του γενικού πληθυσμού και διεξαγωγή προγραμμάτων έγκαιρης πρόγνωσης και διάγνωσης του Βρογχικού Άσθματος.

Ψυχολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο
Ψυχολογική και Ψυχιατρική παρακολούθηση, υποστήριξη και φροντίδα ενηλίκων.

Νοσηλευτική Φροντίδα
Ενεσοθεραπεία, μετρήσεις πίεσης, σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, φροντίδα μικρο-τραυμάτων, κ.α.

Το Δημοτικό Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεργάζεται με το Ψυχιατριακό Νοσοκομείο Αττικής, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, τον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Καλλιθέας του Ε.Ε.Σ., το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας του Δήμου, την Μέριμνα Ηλικιωμένων του Δήμου, την Πρόνοια του Δήμου, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, τα Κ.Α.Π.Η., το Σωματείο Θησέας και τον Φάρο τυφλών Ελλάδος, καλύπτοντας ειδικευμένες ανάγκες των δημοτών και κατοίκων της Καλλιθέας.
Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2109532712.

Στον ίδιο χώρο στεγάζονται:
1. Η Κοινωνική Υπηρεσία: Τηλ.: 2109532715
2. Το Κοινωνικό Φαρμακείο: Τηλ: 2109532712
3. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο: Τηλ: 2109532712

ΕΔΡΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2109532712
Ταχυδρομική Διεύθυνση : Ανδρομάχης 100, Τ.Κ. 17672 – Καλλιθέα