7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος & Τρόμου στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας, «Γιώργος Αντωνακάκης» πρώην “Καλυψώ”

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», διοργανώνει στον Δήμο Καλλιθέας, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy Crime and Horror International Film Festival), που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 έως και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας, «Γιώργος Αντωνακάκης» πρώην Καλυψώ (Γρ.Λαμπράκη 9 και Καλυψούς).

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.00 μ.μ.

Θα προβληθούν 51 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 24 χώρες.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, θρίλερ, τρόμου, μυστηρίου, επιστημονικής φαντασίας και κινουμένων σχεδίων. Εκτός από τις ταινίες μυθοπλασίας υπάρχουν τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) καθώς και πειραματικές. Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαικές πρεμιέρες. Στην πλειονότητά τους έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία σε διεθνή διαγωνιστικά φεστιβάλ και συμμετοχές σε Sitges, Goya κλπ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ταινία από την Αλβανία «Λεπίδες στο σκοτάδι» (Blades in the Darkness) του Alex Visani με 7 βραβεία και 15 υποψηφιότητες, την «La Nueva» του Ισπανού Ivan Villamel με 8 βραβεία και 26 υποψηφιότητες, την «Sylvie Made it» από τη Γαλλία με 2 βραβεία και 23 υποψηφιότητες καθώς και από την Γαλλία επίσης τις «Colonie» του Romain Daudet-Jahan και «Alex’s Machine» του Mael Le Mée, την «Maria José Maria» του Πορτογάλου Chico Noras με 4 βραβεία και 2 υποψηφιότητες, την Signal του Βέλγου Jérôme Pierrat , την «The Whirlpool» του Ρώσου Denis Kryuchkov, την Ελληνική «Πορφυρή Λεμονιά» του Δημήτρη Άντζους κλπ

Ενημέρωση για τις ταινίες με το πρόγραμμα, περιλήψεις, φωτογραφίες και βίντεο, στην ιστοσελίδα και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook:

http://anatomyfest.weebly.com/
https://www.facebook.com/anatomyfest

Πληροφορίες Διευθυντής Φεστιβάλ Γεώργιος Τσονωνάς 6979672445