Εκδήλωση στις Βρυξέλλες από τον Δήμο Καλλιθέας στο πλαίσιο του προγράμματος “Active Cities for EU”

«Ενεργές Πόλεις- Ενεργοί Πολίτες»

Οι πολίτες μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά στις κοινότητές τους και στα τοπικά συμβούλια των δήμων τους, έτσι ενισχύεται ο ρόλος των πολιτών στον πυρήνα κάθε κράτους – το τοπικό επίπεδο.

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «Ενεργές Πόλεις- Ενεργοί Πολίτες» που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις 29 Μαρτίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματοςActive Cities for EU που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τη συμμετοχή τοπικών αρχών από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ισπανία, και στο οποίο ο Δήμος Καλλιθέας είναι συντονιστής εταίρος.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, η κ. Michela Beati , σύμβουλος έργου του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, ο κ. Ferenc Gyergyak , Γενικός Γραμματέας της Ουγγρικής Εθνικής Ένωσης Τοπικών Αρχών, οι κ. Soledat Colomer Belda , ειδική σε θέματα νεολαίας και κ. Aranxta Suarez Mateu , Κοινωνιολόγος, από τον Δήμο της Xativa της Ισπανίας, ο κ. Viktor Kovačič, σύμβουλος έργου και πολιτικής της ΕΕ, και εκπρόσωπος της Ένωσης Αστικών Δήμων της Σλοβενίας, η κ. Madalin Trafandir , Υπεύθυνη Επικοινωνίας του γραφείου των Βρυξελλών της Εθνικής Ένωσης Νομαρχιακών Συμβουλίων της Ρουμανίας, και ο κ. Florian Marin, μέλος της Επιτροπής ECO της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Από τον Δήμο Καλλιθέας ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος , Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, παρουσίασε καλές πρακτικές δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και τον θεσμό του Μαθητικού Φεστιβάλ, μια πρωτοβουλία συμμετοχικής χάραξης πολιτικής για τους νέους.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο κ. Σκανδαλάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, υπεύθυνος θεμάτων Διεθνών Σχέσεων, Αδελφοποιήσεων και Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, παραβρέθηκε ο κ. Τζανέτος Καραντζής, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος τόνισε την ανάγκη περαιτέρω εμπλοκής των πολιτών στη χάραξη τοπικών πολιτικών. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους εταίρους για τη συμμετοχή τους και τους κάλεσε στην επόμενη εκδήλωση του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιθέα στις 21 Απριλίου 2023.