Yπηρεσίες Σήμανσης, Στείρωσης & Εμβολιασμού Δεσποζόμενων Ζώων Ευπαθών κατοίκων του Δήμου Καλλιθέας

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει την σήμανση, την στείρωση και τον εμβολιασμό και θα παρέχεται από κτηνίατρο, ο οποίος ασκεί νόμιμα το επάγγελμα σε κτηνιατρείο που θα διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και άδεια, βάσει της νομοθεσίας (Ν.604/77, ΦΕΚ 163 Α’/13-6-77 και το Π.Δ. 469/78, όπως αυτά τροποποιήθηκαν και ισχύουν από το άρθ. 14 του Ν.3170/03 και του άρθ. 9 του Ν. 4039/12, το άρθ. 46 του Ν.4235/14)

Η δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερόμενων κατοίκων στο πρόγραμμα θα γίνεται κατόπιν αίτησής τους με επισυναπτόμενα τα δικαιολογητικά που ορίζονται με βάση την με αρ. 357/2023 (ΑΔΑ: ΨΙΩΜΩΕΚ-Μ1Ε) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν έγκρισης της υπηρεσίας εφόσον πληρούν τις οριζόμενες από την απόφαση προϋποθέσεις.

Ο ανάδοχος κτηνίατρος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Δήμου, και θα παραλαμβάνει το ζώο από τον ιδιοκτήτη κατόπιν ραντεβού.

Γενικότερα ως ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες νοούνται οι κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού , των οποίων η συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή δυσχεραίνεται, είτε εξαιτίας κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων ή σωματικών και ψυχικών διαταραχών, είτε εξαιτίας απρόβλεπτων γεγονότων, τα οποία επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής ή ευρύτερα περιφερειακής οικονομίας.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η υπηρεσία μας εισηγείται ως εξής¨

Ως ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες της παρ΄13 του αρ. 4 του 4830/2021 εξειδικεύονται και ορίζονται οι ακόλουθες:

  • Διαβιούντες με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Άτομα ΑμεΑ.
  • Πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα μέλη
  • Τρίτεκνες οικογένειες με ανήλικα μέλη
  • Μονογονεικές οικογένειες με ανήλικα μέλη
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ (νυν ΔΗΠΑ)

Ως επιπλέον όροι για να τύχουν οι παραπάνω ομάδες την εύνοια των προβλεπόμενων του αρ. 4 παρ. 13 του ν. 4830/2021, ορίζονται οι εξής:

  • Να είναι κάτοικοι του δήμου Καλλιθέας :
  • Όλες οι κατηγορίες εκτός εκείνων που λαμβάνουν ΕΕΕ να έχουν ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 5.000€ συν 500,00 € προσαύξηση για κάθε επιπλέον μέλος και μέχρι του ανώτερου ποσού των 8.000€.
  • Να μην διαθέτουν άλλα περιουσιακά στοιχεία πέραν της πρώτης κατοικίας.
  • Να μεταφέρουν οι ίδιοι το τετράποδο τους στο συμβεβλημένο κάθε φορά πάροχο κτηνιατρικών υπηρεσιών προκειμένου να σημανθεί , να καταγραφεί, στειρωθεί και να εμβολιαστεί.
  • Ο κάθε δικαιούχος ή δικαιούχος οικογένεια έχει δικαίωμα των δωρεάν υπηρεσιών που προβλέπονται στο ως άνω αναφερόμενο άρθρο σε όχι παραπάνω από δυο οικόσιτα τετράποδα.

Οι αιτούντες θα πρέπει εν συνεχεία να καταθέτουν αίτημα στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου με τα παρακάτω δικαιολογητικά ανά κατηγορία:

Δικαιούχοι Ε.Ε.Ε.

  1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου
  2. Εγκεκριμένη αίτηση Ε.Ε.Ε.

Υπόλοιποι δικαιούχοι:

  1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου αιτούντα
  2. Εκκαθαριστικά εφορίας για όλα τα ενήλικα μέλη
  3. Πρόσφατο αποδεικτικό κατοικίας
  4. Ε9 για όλα τα ενήλικα μέλη
  5. Πιστοποιητικό Αναπηρίας ΚΕΠΑ
  6. Βεβαίωση ανεργίας
  7. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μόνο για τις μονογονεϊκές οικογένειες)

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου (Ματζαγριωτάκη 76, 1ος όροφος).

Συνημμένα: