Ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει στην «ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» – Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης, μαζί με 7 ακόμη Δήμους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, συνυπέγραψε την ίδρυση της ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα.

Πεδίο δράσης της Συμμαχίας θα είναι η ανάπτυξη και η λειτουργία έργων ανανεώσιμων, φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, με σκοπό να εξοικονομούνται ενεργειακές δαπάνες και να στηρίζονται τα ευάλωτα νοικοκυριά στους δήμους της Συμμαχίας.

Στόχος είναι επίσης η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των δημοτών για θέματα βιωσιμότητας, ενεργειακής δημοκρατίας και ενεργειακής μετάβασης.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε την ίδρυση της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας «πάρα πολύ σημαντική», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε πόλεις, όπου το κτιριακό απόθεμα είναι πάρα πολύ παλιό. Τα προβλήματα τους είναι γνωστά, ενώ η ενεργειακή φτώχεια πλήττει πολλούς πολίτες και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα και ευάλωτα νοικοκυριά».

Στη συμμαχία εκτός από την Αθήνα συμμετέχουν και οι Δήμοι Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Μοσχάτου – Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.