Ξεκίνησαν επιτέλους οι ενέργειες για την παράδοση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στην οδό Δημητρακοπούλου

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

Συνεπής προς τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, συνοδευόμενος από την αρμόδια Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας κ. Φανή Παπαγιάννη, επισκέφθηκαν την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννα Χασιώτου, προκειμένου να εξευρεθεί άμεσα λύση ως προς το ζήτημα της παράδοσης και της έναρξης λειτουργίας του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων που βρίσκεται στην οδό Δημητρακοπούλου του Δήμου Καλλιθέας, το οποίο παραμένει κλειστό για περισσότερα από 10 χρόνια.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης του Υπουργείου και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη επέδειξαν θετική διάθεση και πνεύμα συνεργασίας, κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος και διαβεβαιώνοντας ότι θα προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του έργου. Μας ενημέρωσαν δε, ότι έχει ήδη αποσταλεί «ειδική διαταγή» προς τον ανάδοχο για την άμεση αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί το έργο, εξαιτίας των λεηλασιών που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν, αλλά και λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψής του.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης προγραμματίζει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το ίδιο θέμα. Το πρόβλημα της στάθμευσης είναι τεράστιο για την Δήμο μας και δεν είναι δυνατόν να παραμένει αναξιοποίητος ένας υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων 437 θέσεων.

Τέλος, όσον αφορά στον υπέργειο χώρο που μας έχει παραδοθεί, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλλιθέας, έχει ήδη ξεκινήσει τη σχετική μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησής του.