Δημοπρατήθηκε ο διαγωνισμός για το έργο ανέγερσης του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου στη Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων, ύψους 14,63 εκατ. ευρώ

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για την ανέγερση του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλλιθέας, ύψους 14,63 εκατ. ευρώ.
Το έργο θα εκτελεστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλλιθέας επί των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 12.400.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην ανέγερση πολυώροφου κτηρίου με πολλαπλές χρήσεις και την συντήρηση υφιστάμενου ισόγειου κτίσματος.

Στο κτήριο θα δημιουργηθεί πολυχώρος, ο οποίος θα φιλοξενεί oμιλίες, συνέδρια,σχολικές και δημοτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις.

Επιπλέον προβλέπεται η δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τους εξής χώρους:

Aναγνωστήρια, τμήμα Η/Υ, τμήμα πληροφορικής, τμήμα Περιοδικών, Κύρια Συλλογή, Παιδικό τμήμα, Δανεισμός, Γραφεία, Αποθηκευτικοί χώροι.

Δημιουργία χώρων εργαστηρίων: Θεατρικό Εργαστήρι, αίθουσα Αγιογραφίας, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής ενηλίκων, ανηλίκων και εκμάθησης χορού.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία ανοικτού κινηματογράφου στην οροφή και υπόγειο πάρκινγκ με θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:
«Η Καλλιθέα αποκτά το μεγαλύτερο Πολιτιστικό Πολυδύναμο Κέντρο της Νότιας Αθήνας.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη μας.
Επιπλέον μετά και την ανάπλαση του Πάρκου Δαβάκη αλλά και τη δημοπράτηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, η Καλλιθέα αποκτά ένα δυναμικό κέντρο με επιλογές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αγορών για όλους.
Εμείς φτιάχνουμε μία πόλη ισάξια της ιστορίας της και των κατοίκων της»