Δρομολογήθηκε η κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας προϋπολογισμού 1,2 εκατ. Ευρώ

Ο Δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε την κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας επί των οδών Πόντου και Καλαφάτη συνολικού προϋπολογισμού 1.238.000 εκατ. ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Το 14ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων και το οικόπεδο στο οποίο θα αναγερθεί βρίσκεται στο ΟΤ 248Α, επί των οδών Πάντου και Καλαφάτη, είναι διαμπερές και έχει επιφάνεια 871,60 μ2.

Σύμφωνα με την σχετική περιγραφή, «Το νηπιαγωγείο αναπτύσσεται σε ισόγειο με τους κύριους χώρους του (χώροι εργασίας, χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων, χώρος φαγητού –κουζίνας, χώρους υγιεινής και ανάπαυσης νηπίων) και σε υπόγειο για τους βοηθητικούς χώρους.

Ο αύλειος χώρος διαμορφώνεται σε δυο τμήματα, ένα προς την οδό Πάντου με τον στεγασμένο χώρο εισόδου και μια μικρή παιδική χαρά και ένα δεύτερο προς την οδό Καλαφάτη, με στεγασμένους χώρους για το διάλειμμα και το υπαίθριο μάθημα. Περιμετρικά διαμορφώνονται χώροι πρασίνου με χλοοτάπητα και φύτευση χαμηλού και υψηλού πρασίνου».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: «Ένας πολυετής αγώνας μας, στέφεται με επιτυχία. Η Καλλιθέα αποκτά μια σύγχρονη σχολική υποδομή».