Eπίσκεψη προσωπικού του Δήμου Καλλιθέας στον Δήμο Arad της Ρουμανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ”COMPETENCE – Capacity building Of eMployees of municiPalitiEs for beTtEr provisioN of publiC sErvices”

Στις 23 και 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση του προγράμματος ”COMPETENCE – Capacity building Of eMployees of municiPalitiEs for beTtEr provisioN of publiC sErvices”, στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται από τους δήμους μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων., στο Arad της Ρουμανίας. Τον Δήμο Καλλιθέας εκπροσώπησαν η η Υπεύθυνη Έργου, κυρία Φοίβη Θεοδοσοπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και η κυρία Χρυσούλα Τασιούλα, υπάλληλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, μέλος της ομάδας έργου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των καλών πρακτικών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Arad.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Arad, οι εταίροι του προγράμματος επισκέφτηκαν το CURCUBEU Centre. Το ίδρυμα λειτουργεί ως βρεφονηπιακός σταθμός μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, όπου πραγματοποιείται διαπολιτισμική εκπαίδευση ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες, τις ικανότητες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες των παιδιών.

Ως επόμενος σταθμός της επίσκεψης παρουσιάστηκε το Πολυλειτουργικό Κέντρο Ευπαθών Ομάδων. Το ίδρυμα παρέχει στέγαση, επαγγελματικό προσανατολισμό και υποστήριξη απασχόλησης σε ευάλωτους νέους άνω των 18 ετών.

Τέλος, παρουσιάστηκε το Κέντρο Κοινωνικής-Επαγγελματικής Αποκατάστασης CREATIV. Το ίδρυμα προωθεί την εφαρμογή αποτελεσματικών κοινωνικο-επαγγελματικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους με αναπηρία, καθώς και κοινωνικές αλλαγές που βοηθούν την κοινωνική ένταξη και τοποθέτηση στην αγορά εργασίας.