Περίληψη διακήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου (κτιρίου με περιφραγμένο αύλειο χώρο), προς κάλυψη της ανάγκης στέγασης & λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου του Δήμου Καλλιθέας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΔΑ: ΨΘ10ΩΕΚ-Ω01
Καλλιθέα 09/06/2023
Αρ. πρωτ. 28229

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Μαντζαγριωτάκη 76, Καλλιθέα, 176 76
Τηλ.: 213 2070300

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Δημοπρασία μειοδοτική, φανερή και προφορική για την μίσθωση ακινήτου (κτιρίου με περιφραγμένο αύλειο χώρο) από το Δήμο μας, προς κάλυψη της ανάγκης στέγασης και λειτουργίας του 5ου Γυμνασίου του Δήμου Καλλιθέας, σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 206/2023 (ΑΔΑ: Ψ68ΠΩΕΚ-2ΟΩ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και βάσει του Π.Δ. 270/81.

Το προσφερόμενο προς μίσθωση κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των χωροταξικών ορίων «Κρέμου, Φιλαρέτου, Σοφοκλέους και Χαροκόπου» και να έχει συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 1.000 τ.μ. τουλάχιστον και περιφραγμένο αύλειο χώρο 500 τ.μ. τουλάχιστον, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και των διδασκόντων (αίθουσες διδασκαλίας, Γραφεία Διευθυντή και Καθηγητών, WC, κ.λπ.). Πρέπει να διαθέτει όλες τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, αποχέτευσης και να έχει κεντρική θέρμανση. Η χρήση του προς μίσθωση χώρου, ως χώρου εκπαιδευτηρίου, πρέπει να επιτρέπεται από την οικοδομική άδεια αυτού ή να επιτρέπεται και να είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης του χώρου, σε χώρο εκπαιδευτηρίου, να πληροί τους κανόνες και τις απαιτήσεις που καθορίζονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τα δομικά υλικά κατασκευής του κτηρίου να μην περιέχουν επιβλαβή για την υγεία δομικά στοιχεία, όπως αμίαντο. Το κτίριο θα πρέπει να διαθέτει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης και να ανήκει τουλάχιστον στην ενεργειακή κατηγορία Γ΄, όπως καθορίζεται στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΦΕΚ 407 /2010), από τον Ν.4342/15 και της ΠΟΛ 1018/13-01-2012 Υπουργείου Οικονομικών και να διαθέτει παθητική και ενεργητική πυρασφάλεια (ύπαρξη πυροσβεστήρων κτλ), αποδεικνυόμενη με την ανάλογη βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αν το κτίριο κατανέμεται σε επίπεδα, να έχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και (W.C.) ΑΜΕΑ (Ν. 4067/12). Εάν το κτίριο διαθέτει ανελκυστήρα να πληρούνται οι νόμιμες προδιαγραφές και Πιστοποιήσεις. Τέλος, να υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης «Δελτίου Προσεισμικού Ελέγχου» συμπληρωμένο από δύο (2) ιδιώτες μηχανικούς.

Οι αιτήσεις – προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα συνοδεύονται με σφραγισμένο φάκελο συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων δικαιολογητικών συμμετοχής που αναφέρονται στην περίπτωση (3) της διακήρυξης (ΑΔΑ: Ψ68ΠΩΕΚ-2ΟΩ), θα απευθύνονται προς την Επιτροπή Διεξαγωγής Διαγωνισμών Μισθώσεων Ακινήτων – Τμήμα Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Καλλιθέας και θα κατατίθενται εντός προθεσμίας (20) ημερών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο της περίληψης της διακήρυξης στο Πρωτόκολλο του Δήμου Καλλιθέας (Μαντζαγριωτάκη 76, Καλλιθέα – 1ος όροφος), προκειμένου να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου.

Οι αιτούντες – προσφέροντες κατά την Α’ Φάση της δημοπρασίας θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τον σφραγισμένο φάκελο των δικαιολογητικών και σχετικό γραμμάτιο συστάσεως χρηματικής παρακαταθήκης από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ή σχετική εγγυητική επιστολή συμμετοχής από αναγνωρισμένη Τράπεζα, περί καταθέσεως σ’ αυτά, ποσού ίσου με το 1/10 του ετησίου μισθώματος, ως εγγύηση ότι θα προσέλθει για τη σύνταξη της σχετικής σύμβασης μίσθωσης μέσα σε προθεσμία που θα ταχθεί και θα παραδώσει το μίσθιο για χρήση στο Δήμο, στην κατάσταση και τον χρόνο που θα οριστεί από την σχετική απόφαση έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας. Στην πιο πάνω Φάση, κανείς δεν θα γίνεται δεκτός στη δημοπρασία, εάν δεν παρουσιάσει εγγύηση συμμετοχής.

Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Τμήμα Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-14.00 Διεύθυνση Φιλαρέτου 108, Καλλιθέα, 2ος όροφος. Τηλέφωνο 2109589635. Email: paideia@kallithea.gr.

Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται σε έντυπη μορφή ή αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους ενδιαφερόμενους, ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται μέσω πρωτοκόλλου, στην παραπάνω διεύθυνση, μέχρι και την προηγούμενη της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ