Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για απόδοση τιμής στον εκλιπόντα Αντιδήμαρχο Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, που έγινε μόνο δια ζώσης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, βάσει του αρθ.74 του Ν.4555/2018 και του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. για την λήψη απόφασης απόδοσης τιμής στον εκλιπόντα Λάζαρο Λασκαρίδη, εν ενεργεία Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας , Δημοτικού Συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ».

Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

  1. Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος στο Δήμο Καλλιθέας από την Δευτέρα 8/5/2023 έως και την Τετάρτη 10/5/2023, ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας και ταφής του, σε έκφραση τιμής και οδύνης για την απώλεια του.
  2. Να εκδοθεί ψήφισμα που θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  3. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
  4. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  5. Την μετονομασία του θεσμού «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» σε Θέατρο της Δευτέρας «Λάζαρος Λασκαρίδης», ως απόδοση τιμής στον εκλιπόντα.
  6. Την καθιέρωση ενός ετήσιου βραβείου από το Δήμο Καλλιθέας, το οποίο να φέρει το ονοματεπώνυμο του «ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» και να απονέμεται για σημαντικά έργα πολιτιστικού περιεχομένου που θα αφορούν την πόλη μας.
  7. Να απονεμηθεί στους οικείους του το χρυσό μετάλλιο της πόλης.
  8. Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί δημοτική δαπάνη.

Η εξόδιος ακολουθία του Αντιδημάρχου Καλλιθέας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», Λάζαρου Λασκαρίδη, θα τελεσθεί Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 13:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Κοιμητήριο Καλλιθέας.