Σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού στον Δήμο Καλλιθέας – Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 ώρα 17:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Μαντζαγριωτάκη 76

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 στις 17:30, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, Δημαρχείο Καλλιθέας, Μαντζαγριωτάκη 76, συνεχίζει τον 2ο κύκλο δια ζώσης σεμιναρίων, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π. «Αττική 2014-2020») με θεματικές ενότητες.

Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους ενήλικες δημότες ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν, ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου. Η συμμετοχή σας στα σεμινάρια δεν απαιτεί κράτηση θέσης και είναι ελεύθερη.

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον έχουν παρακολουθήσει 4 από τις 5 ενότητες.

Για τη δράση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο και προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά στα δια ζώσης σεμινάρια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, από το φθινόπωρο του 2022! Προσκαλούμε τους ενήλικους δημότες να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής. Σας προσκαλώ να ενημερωθείτε για τον χρονοπρογραμματισμό της δράσης στο Δήμο σας! Με αυτόν τον τρόπο δίνετε προτεραιότητα στην ψηφιακή ασφάλεια σας και κατ’ επέκταση στην ψυχική σας υγεία, διότι γνωρίζοντας τους δυνητικούς κινδύνους του Διαδικτύου, μπορείτε να σερφάρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, με επίγνωση και δίχως τεχνοφοβία!».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος τόνισε: «Ο Δήμος Καλλιθέας, μέσα σε ένα πλαίσιο μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, διαθέτει δομές όπως το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» και το «Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας», για την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την απεξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του εθισμού στο διαδίκτυο. Επίσης, εκπονούμε ένα μεγάλο πρόγραμμα ψηφιακής στρατηγικής όπου ήδη λειτουργούν εκτεταμένες ψηφιακές υπηρεσίες και διαδικτυακές συναλλαγές για τους συμπολίτες μας, μέσω της νέας ιστοσελίδας του Δήμου μας. Οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού αποτελούν ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην κοινωνική ομπρέλα του Δήμου μας και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους».

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Καλλιθέας τηλ.2109589635 Email: s.kiosse@hotmail.com