Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για το κλείσιμο του ιατρείου αναφοράς covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δημοτικό Συμβούλιο

Καλλιθέα 14/11/2022

Ομόφωνο Ψήφισμα
ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σε μία περίοδο που η έξαρση των κρουσμάτων covid είναι παρούσα σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

Η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για τη χρήση της ως άνω ιατρικής μονάδας προκύπτει σαφώς και από τα στοιχεία προσέλευσης για εξέταση κατά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Κ.Υ. Καλλιθέας, το διάστημα 29/8 έως 11/9 2022 εξετάστηκαν 749 περιστατικά, το διάστημα 26/9 έως 9/10 2022 εξετάστηκαν 1.129 περιστατικά ενώ το διάστημα 17/10 έως 30/10 2022 εξετάστηκαν 1.221 περιστατικά. Δηλαδή υπήρξε αύξηση των περιστατικών πάνω από 62% τους δύο τελευταίους μήνες. Το Ιατρείο Αναφοράς Covid από τον Απρίλιο του 2020, που λειτούργησε, χάρις στην παραχώρηση οικίσκου από το Δήμο μας, έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των δήμων Καλλιθέας, Αλίμου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου και των γύρω περιοχών οδηγούνται για την εξυπηρέτησή τους στα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πειραιά ή Καμινιών ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, με το παρόν ομόφωνο ψήφισμά του απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης καθώς το Ιατρείο Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, είναι χρήσιμο και αναγκαίο για την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών τόσο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.