Παγκόσμια Ημέρα κατά του διαβήτη. Φωταγώγηση της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου»

Ο Δήμος Καλλιθέας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, με φωταγώγηση της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου».
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Καλαμπαλίκης, παρευρέθησαν στην συμβολική φωταγώγηση, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 14 Νοεμβρίου , που έχει σκοπό, την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη, την ενημέρωση του κοινού για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής .
Ακόμη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη, αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί, εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση .
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια απειλή για την υγεία .
Η νόσος αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου για περίπου 7.000.000 άτομα ετησίως, σε όλο τον κόσμο και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, νεφρικής ανεπάρκειας, μόνιμων βλαβών του αμφιβληστροειδούς και άλλων σοβαρών επιπλοκών .
Στην Ελλάδα από σακχαρώδη διαβήτη, πάσχει το 12% του γενικού πληθυσμού .
Η νόσος έχει υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2, και αυτό αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθεις και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
Στη χώρα μας εκτιμάται ότι οι πάσχοντες από τη νόσο ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, ενώ ο ένας στους δύο εξ αυτών νοσεί χωρίς να το γνωρίζει.
Ο Δήμος Καλλιθέας έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη. Στα Δημοτικά Ιατρεία και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως:

  • Ενημέρωση για όλο το εύρος της αντιμετώπισης του Σακχαρώδους Διαβήτη
  • Παροχή συμβουλευτικής και οδηγίες
  • Συνταγογράφηση προληπτικών εξετάσεων διατροφής
  • Φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Για πληροφορίες:
2109532717, 2109532712 & 2109532713
Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:00 – 15:00