Δωρεάν rapid tests από το Δήμο Καλλιθέας μετά την αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε rapid test μετά την αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας
Επισημαίνεται ότι το Ιατρείο αναφοράς Covid19 του ΚΥ Καλλιθέας ξεκίνησε τις εργασίες του τον Απρίλιο του 2020 χάρις στην παραχώρηση οικίσκου από τον Δήμο Καλλιθέας και έκτοτε λειτούργησε ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξυπηρετήσει περισσότερους από 60.000 συμπολίτες μας αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Τομέα Αττικής από τους Δήμους Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης , Μοσχάτου, Ταύρου καθώς και από άλλες περιοχές.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε την αναστολή της απόφασης και την άμεση επαναλειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

Επισκέφθηκε άμεσα στις 4 Νοεμβρίου το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ζητήσει την ανάκληση της απόφασης για την αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας.

Παράλληλα, απέστειλε επιστολή προς τον κ. Υπουργό τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στην Καλλιθέα το συντομότερο δυνατόν. Σε συνέχεια, με κοινή επιστολή των Δημάρχων Αλίμου, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου – Ταύρου και Π. Φαλήρου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη στις 10/11/2022 ζητήθηκε από κοινού άμεση επαναλειτουργία του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας αφού σε μια περίοδο αύξησης της πανδημίας είναι αδιανόητο οι πολίτες να στερούνται τη λειτουργία μιας τόσο απαραίτητης υποδομής για τη δημόσια υγεία.

Εφόσον παρά την η αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι στιγμής, ο Δήμος Καλλιθέας προχωρά στην κάλυψη των αναγκών των δημοτών του σε rapid test στα Δημοτικά Ιατρεία, Ανδρομάχης 100, σε καθημερινή βάση ως εξής:

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: 09.00-13.00 , Πέμπτη, Παρασκευή: 09.00-11.00
Τηλ. επικοινωνίας 2109532712-13