Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού

patt logo_kallitheas

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020») διοργανώνουν κύκλο δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ενημέρωση ενηλίκων (18+) γονέων και κηδεμόνων, στελεχών της δημόσιας και τοπικής διοίκησης αλλά και του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματιών, μελών οργανώσεων του ευρύτερου τομέα και όλων των δημοτών, σχετικά με υπηρεσίες, εργαλεία και μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου.

ADLΣας περιμένουμε διαδικτυακά την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στις 18:00 σε ένα ακόμη webinar της δράσης, με θέμα «Ικανότητα Αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης Πληροφοριών» στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.
Εισηγήτρια είναι η κα Έφη Σαμαρτζοπάνου, Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγγραφέας παιδικών βιβλίων για την εισαγωγή των παιδιών στην Πληροφορική.

Όσοι επιθυμούν να βρεθούν μαζί μας παρακαλούμε κάντε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα: https://tinyurl.com/digitalattiki

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο webinar είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και η παρακολούθησή του δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.Με την ολοκλήρωση του webinar οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον το επιθυμούν.
Στο παραπάνω πλαίσιο η δράση θα συνεχιστεί με την παρακάτω σειρά:

programma_drashs

Για τη δράση δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης: «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ψηφιακού αναλφαβητισμού στην μετά Covid 19 εποχή, η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ένα συντονιστικό κέντρο δράσης οριζόντιας παρέμβασης με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων του διαδικτύου, και την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να αναπτύξουν κριτική ικανότητα και να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.»

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος επίσης ανέφερε: «Ο Δήμος Καλλιθέας, μέσα σε ένα πλαίσιο μεγάλης κοινωνικής προσφοράς, διαθέτει δομές όπως το σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» και το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, για την ψυχική υγεία, την πρόληψη και την απεξάρτηση, συμπεριλαμβανομένου και του εθισμού στο διαδίκτυο. Επίσης εφαρμόζουμε εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιακών υπηρεσιών και διαδικτυακών συναλλαγών με τους δημότες καθώς και πρόγραμμα τηλεϊατρικής. Οι Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού αποτελούν ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην κοινωνική ομπρέλα του Δήμου μας και ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους τους πολίτες».

Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για την ηλεκτρονική καταχώρηση μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμμή βοήθειας 1512 πατώντας το 4. Ωράριο 8.30-14.30

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ | ΠΤΑ
ΑΤΤΙΚΗΣ (ptapatt.gr)

Σελίδα Facebook
https://www.facebook.com/digital.attiki

Κανάλι YouTube
https://tinyurl.com/atticadigital

per_tameio_anapt_attikis