Προκαταρκτική – Διερευνητική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μισθώσεων ακινήτων για τις ανάγκες υπηρεσιών του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                       Καλλιθέα, 19/07/2021
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                Αρ. πρωτ. 33049/30-07-2021
ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Μαντζαγριωτάκη 76
Ταχ. Κώδ.: 176 76 Καλλιθέα
Τηλεφ.: 213 2070300

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας προτίθεται να μισθώσει ακίνητα που να βρίσκονται εντός της περιοχής του Δήμου Καλλιθέας, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Υπηρεσιών του.
Συγκεκριμένα αναζητά ακίνητα:
Α) χώρους γραφείων, επιφανείας τουλάχιστον 200-300 τ.μ.
Β) αυτόνομα κτήρια, επιφανείας τουλάχιστον 500-1.200 τ.μ.
Γ) ισόγεια καταστήματα επιφανείας 80-300 τ.μ.
Τα πιο πάνω ακίνητα θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην πόλη της Καλλιθέας, να πληρούν τις κτηριακές πολεοδομικές προδιαγραφές και να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες στους χώρους, να είναι καλής κατασκευής, να έχουν ασφαλείς υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, να διαθέτουν χώρους υγιεινής, προσβάσεις για ΑΜΕΑ, καθώς και αντίστοιχους χώρους (W.C.) με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ (άρθρο 26 παρ. 4 του Ν. 4067/12).
Επίσης, στον προσφερόμενο χώρο είναι απαραίτητα τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον «Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων» (ΦΕΚ 407 τεύχος Β/9-4-2010) και
β) Πιστοποιητικό (Ενεργητικής) Πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον «Κανονισμό Πυροπροστασίας Κτηρίων (Π.Δ. 41/2018 – ΦΕΚ 80/τ.Α΄/7-5-2018), όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4710/2020 (ΦΕΚ 142/τ. Α΄/20).
Ο Δήμος Καλλιθέας προκειμένου να διαπιστώσει αν υφίστανται κατάλληλα για το σκοπό αυτό ακίνητα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος διαθέτει ακίνητο που να συγκεντρώνει τις ανωτέρω βασικές προϋποθέσεις, να προσκομίσει στο Δημαρχείο Καλλιθέας, επί της οδού Μαντζαγριωτάκη 76 και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο του Δήμου-1ος όροφος (υπ’ όψη Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παπαθανάση Δημητρίου, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας, φάκελο με τους νόμιμους τίτλους κυριότητας (συμβόλαιο ή σύσταση), αντίγραφο οικοδομικής αδείας, τοπογραφικό διάγραμμα και σχεδιαγράμματα κατόψεων, βεβαίωση από μηχανικό σύμφωνα με το Ν. 4495/2017 (νόμος περί αυθαιρέτων), Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), Πιστοποιήσεις και νόμιμες προδιαγραφές ανελκυστήρα (σε περίπτωση που το προσφερόμενο ακίνητο είναι πολυώροφο και διαθέτει ανελκυστήρα, Πιστοποιητικό (Ενεργητικής Πυροπροστασίας), φωτογραφίες και όποια άλλα στοιχεία κρίνονται αναγκαία για την αξιολόγηση του ακινήτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν προκηρύξεις φανερών μειοδοτικών δημοπρασιών για τη μίσθωση των χώρων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τις μισθώσεις των ΟΤΑ.
Η παρούσα πρόσκληση θα δημοσιευθεί σε μια ημερήσια εφημερίδα και θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας www.kallithea.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ