Προκαταρκτική – διερευνητική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μισθώσεων ακινήτων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                         Καλλιθέα, 24/01/2020
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                Αρ. πρωτ. 8998/21-2-2020
ΓΡΑΦΕΙΟ : ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Μαντζαγριωτάκη 76
Ταχ. Κώδ.: 176 76 Καλλιθέα
Τηλεφ.: 213 2070321

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ – ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Καλλιθέας προτίθεται να μισθώσει ακίνητα που να βρίσκονται εντός της περιοχής του Δήμου Καλλιθέας, για την αντιμετώπιση των άμεσων και επιτακτικών αναγκών της εφαρμογής της προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα αναζητά ακίνητα (ισόγεια καταστήματα) επιφανείας 60-150 τ.μ. Θα προτιμηθούν ιδιαιτέρως όσο εξ αυτών διαθέτουν αύλειους χώρους και πληρούν τις προδιαγραφές του άρθρου 220 του Ν. 4610/2019.
Τα πιο πάνω ακίνητα (ισόγεια καταστήματα) θα πρέπει να είναι καλής κατασκευής, να διαθέτουν πλήρη υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, χώρους υγιεινής, καθώς και αντίστοιχους χώρους (W.C.) με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ (σύμφωνα με το αρ. 26 παρ. 4 του Ν. 4067/12).
Ο Δήμος Καλλιθέας προκειμένου να διαπιστώσει αν υφίστανται κατάλληλα για το σκοπό αυτό ακίνητα, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο ο οποίος διαθέτει ακίνητο που συγκεντρώνει τις ανωτέρω βασικές προϋποθέσεις, να προσκομίσει στο Δημαρχείο Καλλιθέας, επί της οδού Μαντζαγριωτάκη αρ. 76 και συγκεκριμένα στο Πρωτόκολλο του Δήμου (1ος όροφος), εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας, φάκελο με τους νόμιμους τίτλους κυριότητας (συμβόλαιο ή σύσταση), αντίγραφο οικοδομικής αδείας, τοπογραφικό διάγραμμα και σχεδιαγράμματα κατόψεων, βεβαίωση από μηχανικό σύμφωνα με το Ν. 4495/2017 (νόμος περί αυθαιρέτων), Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), σύμφωνα με τα οριζόμενα στον “Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων» (ΦΕΚ 407 τεύχος Β/9-4-2010), όπου απαιτείται, Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας, φωτογραφίες και όποια άλλα στοιχεία κρίνονται αναγκαία για την αξιολόγηση του ακινήτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν προκηρύξεις φανερών μειοδοτικών δημοπρασιών για τη μίσθωση των χώρων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά τις μισθώσεις των ΟΤΑ.
Η παρούσα θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας www.kallithea.gr και θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ