«Καλλιθέα – Πόλη για ποδήλατο»

podhlatada_11.10.2015
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει γιορτή ποδηλάτου και καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν τα δίτροχα τους και να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης τους.
Την έναρξη κάνουν τα παιδιά που στις 10:00 το πρωί ξεκινούν την πρώτη ποδηλατοβόλτα απόστασης 5 χιλιομέτρων και στις 11:00 παραδίδουν τη σκυτάλη στους μεγάλους που θα διανύσουν μία απόσταση 20 χιλιομέτρων.
Παράλληλα από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με βάση την εμπειρία χρόνων στην κυκλοφοριακή αγωγή, θα παρέχει συμβουλές και ενημερώσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτου.
Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το μέλλον του ποδηλάτου στο Λεκανοπέδιο με ομιλητές τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αθήνας Γιώργο Στασινό, τον καθηγητή ΕΜΠ, της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας Θάνο Βλαστό και ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Γιάννης Τυρινόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαυλός.
Η γιορτή θα κλείσει με Συναυλία των «ΟΝΙΡΑΜΑ» και των «REC» στην Πλατεία Νερού στην παραλία της Καλλιθέας-Τζιτζιφιές.
Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Η γιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής ένταξης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Καλλιθέας καθώς σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους της το νότιο τμήμα του ποδηλατοδρόμου που κατασκευάζεται κατά μήκος του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και πρόκειται να συνδεθεί με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Διάδρομο ο οποίος θα ξεκινάει από την Κηφισιά και θα καταλήγει στο Φαληρικό Όρμο καλύπτοντας 27 χιλιόμετρα.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος καλεί τους δημότες να κάνουν τρόπο ζωής τους το ποδήλατο καθώς η πόλης τους το επιτρέπει και ανέφερε ότι ο ποδηλατοδρόμος που θα συνδέει την Καλλιθέα με το κέντρο της Αθήνας παραδίδεται σε λίγους μήνες.

Οδηγίες προς τους ποδηλάτες:

Η αφετηρία και ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα είναι η Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας.
Οι γονείς των παιδιών, μπορούν εάν το επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους. στην πρώτη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων,
η οποία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Η Διαδρομή της ποδηλατοβόλτας