«Διερεύνηση καινοτόμων μεθόδων περιορισμού ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπων από τις μετακινήσεις»

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Διερεύνηση καινοτόμων μεθόδων περιορισμού ενεργειακής κατανάλωσης και ρύπων από τις μετακινήσεις. Κοινωνική έρευνα σε συνεργασία ΕΜΠ και Δήμου Καλλιθέας για την καταγραφή όρων αποδοχής και συναίνεσης από την τοπική κοινωνία σε αναγκαίες δράσεις» δημιούργησε υλικό για τη συλλογή των απόψεων των Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κατοίκων και Επισκεπτών της πόλης της Καλλιθέας, σχετικά με τις μετακινήσεις τους στην πόλη:

Πλατφόρμα crowdsourcing https://www.kallidea.eu/ όπου μπορούν όλοι να γράψουν τις δικές τους προτάσεις για το αύριο της πόλης για θέματα μετακινήσεων, αστικού περιβάλλοντος, πρασίνου, προσβασιμότητας κ.λπ. Οι 6 καλύτερες ιδέες που θα ψηφιστούν από τους συμμετέχοντες θα κερδίσουν ειδικά δώρα.

Οι οδηγίες χρήσης βρίσκονται στο link: https://www.kallidea.eu/howto.pdf

  • Online Ερωτηματολόγιο για την πόλη της Καλλιθέας αλλά και για το Κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος https://goo.gl/forms/ywNSSKTgybrEYKjj2
    , στο οποίο καλούνται κάτοικοι και επισκέπτες της Καλλιθέας να απαντήσουν σε σύντομες ερωτήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις της πόλης, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους.
  • Online Ερωτηματολόγιο για τις μετακινήσεις μαθητών από και προς τα σχολεία της πόλης της Καλλιθέας https://goo.gl/forms/LXz2VZo2nx3wDgio1 όπου καλούνται γονείς μαθητών να το συμπληρώσουν. Το συγκεκριμένο θα μοιραστεί και σε έντυπη μορφή στα σχολεία της πόλης για να το συμπληρώσουν οι γονείς.

Leaflet back p 1 Leaflet cover p 1Διαφημιστικό poster για τις δράσεις του προγράμματος, όπου παρουσιάζονται όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την συλλογή στοιχείων για την πόλη.
Σας καλούμε ακόμη να γίνετε παρατηρητές – μελετητές της πόλης σας και να φτιάξετε δικούς σας εύκολους χάρτες όπου θα σημειώσετε προβλήματα και θα προτείνετε λύσεις, ή να καταγράψετε καθημερινές σας διαδρομές με τα πόδια ή το ποδήλατο, ή ακόμη να μετρήσετε τους ήχους σε κομβικά σημεία της πόλης.

Συμμετέχοντας στις δράσεις για την κινητικότητα συμβάλλετε ενεργά στην διαμόρφωση ενός καλύτερου «αύριο» για τη Καλλιθέα.