Η δύναμη της μουσικής μπορεί να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, εξήγησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας Θανάσης Δρίτσας στο αφιέρωμα που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας με θέμα «Μουσική και Καρδιά» και τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου της πόλης ερμήνευσαν τις μουσικές του συνθέσεις.
Το χθεσινό επιστημονικό και μουσικό αφιέρωμα στο έργο του σπουδαίου γιατρού και μουσικού, του καρδιολόγου και συνθέτη Θανάση Δρίτσα, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλλιθέας, ξεκίνησε με μια εκλαϊκευμένη επιστημονική εισήγηση του Θανάση Δρίτσα για την «μουσική ως θεραπευτικό, μαθησιακό και γνωστικό εργαλείο».
Ακολούθησε συναυλία με έργα του για πιάνο που ερμήνευσαν η Μυρτώ Κοντογούρη, η Δέσποινα Συρανίδου και η Χαρά Σταυροπούλου, καθώς επίσης τραγούδια που έχει συνθέσει ο ίδιος, από το σύνολο της Παιδικής Εφηβικής Χορωδίας Καλλιθέας, υπό την διεύθυνση της Λίνας Μεταξά.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης» Βασίλης Μαστοράκης υποδέχθηκε τον Θανάση Δρίτσα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας, παρουσίασε την Παιδική Εφηβική Χορωδία του ωδείου και τους πιανίστες που ερμήνευσαν έργα του Θανάση Δρίτσα.
«Το νοσοκομείο είναι κι ένας χώρος προβολής της τέχνης και αυτό γιατί πολλοί πιστεύουν – και μεταξύ αυτών ο Θανάσης Δρίτσας – ότι η τέχνη θεραπεύει, σίγουρα η μουσική είναι θεραπευτικό μέσο», ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνασείου Νοσοκομείου Ιωάννης Μπολέτης προαναγγέλοντας ότι η Παιδική Εφηβική Χορωδία του Δήμου Καλλιθέας θα βρίσκεται στο χώρο του Ωνασείου, στις 17 Δεκεμβρίου, προσφέροντας στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ένα αίσθημα ευεξίας στους ασθενείς και στους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο νοσοκομείο.
«Το Ωνάσειο πρωτοπορεί», σημείωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης και πρόσθεσε: «Δεν έχω δει άλλο νοσοκομείο στο οποίο να γίνονται συναυλίες μέσα στον χώρο του. Είναι εντυπωσιακή η δουλειά του Θανάση Δρίτσα ο οποίος με τις νότες και τη μουσική μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας γιατί το Ωνάσειο είναι κομμάτι της ιστορίας της Καλλιθέας και έδωσε άλλη υπεραξία στη χώρα μας και στον Δήμο μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη της Διοίκησης και εργαζόμενοι του Ωνασείου Νοσοκομείου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

