Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για τις συνθήκες εκπαίδευσης στα σχολεία της Καλλιθέας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δημοτικό Συμβούλιο

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο συμμερίζεται την άποψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και εκφράζει την πλήρη στήριξή του στα αιτήματα της Ένωσης και στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών , γονέων και μαθητών, οι οποίοι ζητούν ποιοτικές συνθήκες εκπαίδευσης στα σχολεία της Καλλιθέας.
  2. Καταδικάζει τις πολιτικές των συγχωνεύσεων και τις αποφάσεις που αφορούν στη συγχώνευση τμημάτων και την ανάκληση των κατατμήσεων, θεωρώντας ότι αυτές οι πολιτικές πλήττουν το δημόσιο σχολείο, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης και αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη σε επίπεδα που καθιστούν δύσκολη την εκπαιδευτική διαδικασία και την παροχή εξατομικευμένης παράλληλης στήριξης όπου αυτή απαιτείται.
  3. Το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζει τη σημασία της δωρεάν, ποιοτικής και ισότιμης εκπαίδευσης, και δεσμεύεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διατήρηση και ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ένωση Συλλόγων Γονέων.
  4. Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να επανεξετάσουν τις αποφάσεις τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την ανάκληση των κατατμήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, καθώς και τις συνέπειες των μέτρων αυτών στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
  5. Το παρόν ψήφισμα θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας, στις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας και στους συλλόγους εκπαιδευτικών , ως έκφραση της έμπρακτης συμπαράστασης και υποστήριξης του Δήμου Καλλιθέας στα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 01/10/2024