Εξαιρετικά Επείγον Δελτίο Τύπου για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής με την Προϊσταμένη του Τμήματος Νοσημάτων ΕΟΔΥ ο Δήμος Καλλιθέας ενημερώθηκε για την ύπαρξη (εργαστηριακά επιβεβαιωμένου) κρούσματος Ιού Δυτικού Νείλου στο Δήμο μας.

Από την Υγειονομική αναγνώριση που διενήργησε η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας ενεργοποίησε το σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων Ιού του Δυτικού Νείλου με απώτερο στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας δίνοντας εντολή πραγματοποίησης ακμαιοκτονίας με την εφαρμογή στοχευμένου υπολειμματικού ψεκασμού από εδάφους με τη χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων την Τρίτη 13-08-2024 με ώρα έναρξης 06:00 π.μ. έως 08:00 π.μ. στην παιδική χαρά επί των οδών Χαροκόπου και Θησέως , για το μέγιστο δυνατό περιορισμό των πληθυσμών των ακμαίων εντόμων υγειονομικής σημασίας.

Ως εκ τούτου και για την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος παρακαλείσθε:

  1. Οι ένοικοι των οικιών που βρίσκονται πλησίον, των ψεκαζόμενων περιοχών, ώστε αυτές να είναι ελεύθερες από ανθρώπους και ζώα και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π.), τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές.
  2. Να μεριμνήσετε ιδιαιτέρως για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας.

Η ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ 2 ΙΝΣΕΚΟ ΕΕ – ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ», σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (κατάλληλος επιστημονικός και μηχανολογικός εξοπλισμός, εγκεκριμένα βιοκτόνα σκευάσματα, ενημέρωση κοινού κλπ) για την ορθή και ασφαλή εκτέλεση των ανωτέρω ψεκασμών.

Ο Δήμος Καλλιθέας έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τους κατοίκους της περιοχής.