Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στην γη της Παλαιστίνης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δημοτικό Συμβούλιο

 

Εδώ και εννιά μήνες, μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή συντελείται στην γη της Παλαιστίνης. Πάνω από 35.000 οι νεκροί (οι περισσότεροι άμαχοι), ανυπολόγιστος ο αριθμός των τραυματιών, πάνω από εκατομμύριο οι ξεσπιτωμένοι. Οι Παλαιστίνιοι γίνονται, για ακόμα μια φορά, πρόσφυγες στον τόπο τους.

Η εισβολή του Ισραηλινού στρατού στην Γάζα και, σε μικρότερο βαθμό, στην Δυτική Όχθη, έχει πάρει τα χαρακτηριστικά ανοιχτής γενοκτονίας. Για γενοκτονία μιλάει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία μιλάει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Την ώρα που η “διεθνής κοινότητα” είτε σιωπά είτε συνεργάζεται στο έγκλημα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ, ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο, με επίκεντρο τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Η Καλλιθέα γνωρίζει από πόλεμο, γνωρίζει από κατοχή και προσφυγιά. Γι’ αυτό και εκδηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας τιμούμε την 76η επέτειο της Nakba (της εκδίωξης του Παλαιστινιακού λαού από την γη του) και απαιτούμε:

  • Να κηρυχθεί άμεσα εκεχειρία και να αποχωρήσει ο Ισραηλινός στρατός από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να φτάσει άμεσα η ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.
  • Να αναγνωριστεί άμεσα η Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος στην βάση των δύο κρατών, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για τα παραπάνω.

 

Το παρόν εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 16/05/2024