Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου που συνεδρίασαν την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καλλιθέας προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για το έργο του παραλιακού μετώπου, μετά από διαλογική συζήτηση εξέδωσαν το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου που συνεδρίασαν την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο Καλλιθέας προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για το έργο του παραλιακού μετώπου, μετά από διαλογική συζήτηση εξέδωσαν το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα.

  1. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση που αφορά τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.
  2. Επαναβεβαιώνουμε όλα όσα έχουμε αποφασίσει στο ψήφισμα της από 13 Μαρτίου 2023 κοινής Συνεδρίασης των Δημοτικών μας Συμβουλίων.
  3. Επισημαίνουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής παρά τη σαφή θέση των δύο Δήμων μας, δεν έχει μέχρι σήμερα ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης, αθετώντας τις πολλαπλές και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις της από το 2019 μέχρι σήμερα.
  4. Διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία, την Tρίτη 18 Ιουλίου 2023, στις 20.30, στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιλισού ποταμού, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας για την άμεση δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου, την απομάκρυνση των μπαζών από το χώρο και τη διατήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην παραλία των Τζιτζιφιών, κλείνοντας συμβολικά το δρόμο.
  5. Αποφασίζουμε, για την ενημέρωση των πολιτών των Δήμων μας, την ανάρτηση πανό, την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου-πρόσκληση για τη συγκέντρωση, καθώς και την πραγματοποίηση συνέντευξης τύπου την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, στις 11.00 π.μ. για να ενημερωθούν οι πολίτες για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής.
  6. Διεκδικούμε μαζί με τους πολίτες:
    – Να προχωρήσουν τώρα τα έργα της Β΄ φάσης.
    – Καμία άλλη καθυστέρηση

 

Για τα Δημοτικά Συμβούλια
Οι Πρόεδροι

Καλλιθέας

Κωνσταντίνος Ευσταθίου

Μοσχάτου – Ταύρου

Αθανάσιος Μελίστας