Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης των οδών Δοϊράνης, Δημοσθένους, Σκρα & Αριστείδου στην Καλλιθέα

Ολοκληρώθηκε, καθώς εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του δήμου μας, ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο Βιοκλιματικής Ανάπλασης των οδών Δοϊράνης, Δημοσθένους, Σκρα και Αριστείδου, προϋπολογισμού 8.422.00,00 ευρώ
Το έργο αφορά στην Ανάπλαση των περιγραφόμενων οδών και πεζοδρομίων. Η ανάπλαση αυτή περιλαμβάνει κυρίως, την ανακατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση φωτισμού τεχνολογίας led, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, αύξηση του πρασίνου και την τμηματική δημιουργία ποδηλατοδρόμων.

Οι περιοχές επέμβασης και βιοκλιματικής ανάπλασης είναι:

– Οδός Δοϊράνης, από την Ευριπίδου έως την οδό Δαβάκη
– Οδός Δημοσθένους, από την οδό Ευριπίδου ως την οδό Δαβάκη
– Οδός Σκρα, από τον παράδρομο της Λ. Συγγρού ως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
– Οδός Αριστείδου, από την οδό Σκρα ως την οδό Φιλαρέτου

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 8.000.000 € έχει εξασφαλισθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ο δήμος Καλλιθέας συμμετέχει με ιδίους πόρους στο ποσό των 422.000 €.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε σχετικά:
«Εξασφαλίσαμε ένα εμβληματικό έργο για την Καλλιθέα, που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, εκσυγχρονίζει την φυσιογνωμία της πόλης μας και ενισχύει ένα ακόμη κεφάλαιο της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης .
Προτεραιότητα μας, η βελτίωση της καθημερινότητας για τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε οι οικογένειες των Καλλιθεατών να απολαμβάνουν μία όμορφη, φωτεινή και «έξυπνη» πόλη.»