Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για απόδοση τιμής στον εκλιπόντα Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας Γιώργο Αντωνακάκη, της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας συνήλθε σε συνεδρίαση που έγινε δια ζώσης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, βάσει του αρθ. 74 του Ν.4555/2018 και του άρθρου 5 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. , για την λήψη απόφασης απόδοσης τιμής στον εκλιπόντα Γιώργο Αντωνακάκη, εν ενεργεία Δημοτικό Σύμβουλο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας».

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας ενέκρινε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

  1. Nα κηρυχθεί πένθος στο Δήμο Καλλιθέας, την Τρίτη 1/8/2023, ημέρα που θα τελεστεί η πολιτική κηδεία του, σε έκφραση τιμής και οδύνης για την απώλεια του.
  2. Να εκδοθεί ψήφισμα που θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.
  3. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην πολιτική κηδεία του.
  4. Την μετονομασία του Δημοτικού κινηματογράφου ΚΑΛΥΨΩ σε «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ» ως απόδοση τιμής στον εκλιπόντα Δημοτικό Σύμβουλο.
  5. Να απονεμηθεί στους οικείους του το χρυσό μετάλλιο της πόλης.
  6. Να παραχωρηθεί τάφος στο Δημοτικό Κοιμητήριο.
  7. Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεστεί δημοτική δαπάνη.

Ο Γιώργος Αντωνακάκης εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος από το 1982 έως σήμερα για οχτώ δημοτικές περιόδους στο Δήμο Καλλιθέας, έχει διατελέσει επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας» από τα μέσα Ιουνίου 2017 έως τέλος Αυγούστου του 2019, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού για 8 έτη επί Δημαρχίας των αείμνηστων Γιάννη Γάλλου και Γιώργου Ψαλιδόπουλου.