Ο Δήμος Καλλιθέας βράβευσε τον Καλλιθεάτη Σκακιστή Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη για την διάκριση του ως Ελληνα Grand Master

Ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, βράβευσε τον Καλλιθεάτη Σκακιστή Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη για την πολύ μεγάλη διάκριση του ως ο 16ος Grand Master στην ιστορία της Ελλάδας , μετά και από την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος απένειμε το βραβείο στον Αρχηγό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη, στο Δημαρχείο της πόλης , παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Μανώλη Κωστάκη και της Προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας Μαρίας – Άννας Στεφανίδη.

Ο Καλλιθεάτης Αθλητής του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας , ξεκίνησε το σκάκι από πολύ μικρή ηλικία και από τα 5 του χρόνια ανήκει στο ρόστερ της Καλλιθέας .

Ο Σταμάτης Κούρκουλος –Αρδίτης, το 2019 αήττητος στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδας και αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας, ενώ η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023 στη Σερβία, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό σκάκι όλων των εποχών. Μέχρι σήμερα ο Καλλιθεάτης Σκακιστής μετράει στο ενεργητικό του 2.553 διακρίσεις!

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:
«Ευχαριστούμε από καρδιάς, τον Αρχηγό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, Σταμάτη Κούρκουλο – Αρδίτη, για τις μεγάλες διακρίσεις του, που μας δίνουν περηφάνια, χαρά και συγκίνηση.
Οι επιτυχίες του συμπολίτη μας, διαφημίζουν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο»