Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας της συνεδρίασης στις 20/02/2023

Καλλιθέα 20/02/2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δημοτικό Συμβούλιο

Ομόφωνο Ψήφισμα

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας καταδικάζει την κλήτευση σε δίκη 37 δημοτικών συμβούλων, ύστερα από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνικής Αυγής» Τρύφωνα Μπουγά. Η μήνυση για υποτιθέμενη συκοφαντική δυσφήμιση έγινε με αφορμή ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού συμβουλίου στις 23/9/2019 σε τρεις εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας» που είχαν μηνυθεί αρχικά από τον ίδιο σύμβουλο. Το συγκεκριμένο ψήφισμα υπερψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους πλην του ίδιου.
  • Είναι πολιτικά απαράδεκτο να καλούνται ως κατηγορούμενοι σε δίκη δημοτικοί σύμβουλοι με ανυπόστατες κατηγορίες από τον συγκεκριμένο πρώην δημοτικό σύμβουλο στηριγμένο επίσημα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής» και φερόμενο υποψήφιο βουλευτή με το κόμμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές.
  • Καλούμε όλους τους φορείς της πολιτείας (Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, Κ.Ε.Δ.Ε., περιφερειακές και δημοτικές αρχές) να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια που προσβάλλει όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας αλλά και το σύνολο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ζητάμε να παυτεί τώρα οποιαδήποτε δίωξη των αιρετών συμβούλων και να μην παραπεμφθούν σε δίκη.
    Σε περίπτωση δε, που δεν επιτευχθεί αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την διάρκεια της δίκης, υποστηρίζοντας τους κατηγορούμενους.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας εκφράζοντας την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης μας, σεβόμενο του αγώνες και τα δημοκρατικά αισθήματα των κατοίκων της, θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε φωνή που αναπαράγει το μίσος, τον φασισμό και τον ρατσισμό.