Υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας του Κέντρου Κοινότητας Καλλιθέας με παράρτημα ΚΕΜ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το Κέντρο Κοινότητας Καλλιθέας με Παράρτημα ΚΕΜ (Κέντρο Ένταξης Μεταναστών) είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Από την αρχή της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Καλλιθέας με Παράρτημα ΚΕΜ, το 2018 έως σήμερα, έχουν διεκπεραιωθεί περίπου 30.000 αιτήματα πολίτων και ειδικότερα για υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 500 πολίτες.
Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους. Στον τομέα της ψυχικής υγείας παρέχονται υπηρεσίες:

Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με δυνατότητα πραγματοποίησης:

  • Ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων από εξειδικευμένους ψυχολόγους με μακροπρόθεσμη διάρκεια
  • Συνεδριών συμβουλευτικής ζεύγους
  • Οικογενειακών συνεδριών
  • Συμβουλευτικής εφήβων
  • Συμβουλευτικής υποστήριξη σε θέματα όπως προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, βία/ παρενόχληση κατά των γυναικών.
  • Συντονισμού ομαδικών συναντήσεων αυτοβοήθειας με διάφορες θεματικές ενότητες

Συνεδρίες ενδυνάμωσης και διερεύνησης δυνατοτήτων ένταξης/ επανένταξης στο χώρο εργασίας.

Παραπομπής και διασύνδεσης σε υφιστάμενες δημοτικές δομές προαγωγής της ψυχικής υγείας (Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας, κ.ά.), σε φορείς κοινωνικής πολιτικής και μονάδες ψυχικής υγείας

Σε περίπτωση που εσείς ή μέλος της οικογένειά σας χρειάζεται κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας Καλλιθέας με παράρτημα ΚΕΜ (Ελ. Βενιζέλου 156, 2ος όροφος).
Τηλέφωνα: 2109536834 και 2109561769 (ΚΕΜ)
E-mail: e.gleni@kallithea.gr και k.tiropoulou@kallithea.gr