Νέες διατάξεις για την εφάπαξ καταβολή ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρόγραμμα αφορά καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Κατόπιν της τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
Σύμφωνα με την τροποποιητική ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 (ΦΕΚ 6302/Β/ 29-12-2021):
«Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στoν κατά τόπο αρμόδιο Δήμο, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31.12.2021, να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15.02.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Επίσης σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης σε σχέση με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου – Ματζαγριωτάκη 76 Καλλιθέα 1ος όροφος

Συνημμένα: