ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» του Δήμου Καλλιθέας

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 31 Μαρτίου η διαδικτυακή Ημερίδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» Πανελλήνια Εκστρατεία 2022 του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η Εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Το συντονισμό της ημερίδας είχε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καλλιθέας Γιώργος Καλαμπαλίκης.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην έναρξη της εκδήλωσης δήλωσε:
«Συγχαρητήρια στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε όλους τους συμμετέχοντες, που διοργάνωσαν αυτή την πολύ χρήσιμη ημερίδα που απαντά σε βασικά ερωτήματα:
Πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών.
Πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρει κάποιος αντιβιοτικό και πότε όχι.
Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών και πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες , ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό».

Το υλικό, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που εξηγεί και απαντά με απλά λόγια βασικά ερωτήματα για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, τόσο σε ενηλίκους όσο και στα παιδιά, θα διανεμηθεί τις επόμενες μέρες στα σχολεία της πόλης μας ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δήμος Καλλιθέας, με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών, θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα και δράσεις για την ενημέρωση στα θέματα δημόσιας υγείας.