Υλοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα στο Δήμο Καλλιθέας για το έργο κατάρτισης ανέργων

sydnalogo_kallitheas-125x119

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και δια ζώσης την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, η Ημερίδα του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.) στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας της Πράξης: «Δράσεις για την Βελτίωση της Απασχολησιμότητας», με κωδικό ΟΠΣ 5055289, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020».

PrintΣημαντικός αριθμός συμμετεχόντων – υποψήφιων ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα, που παρακολούθησαν την ημερίδα ενημερώθηκαν για τους στόχους και τις δράσεις του έργου, την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών καθώς και τα συστήματα συμβουλευτικής και κατάρτισης που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Η κήρυξη των εργασιών της ημερίδας, έγινε από τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος τόνισε πόσο σημαντική θεωρεί για την ανάπτυξη του Δήμου και της χώρας εν γένει την υλοποίηση ανάλογων έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και της κοινωνίας ευρύτερα. Στην εκδήλωση συμμετείχε και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η κα Ελένη Γιώτη – Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης, η οποία ανέφερε ότι το Υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου της επαγγελματικής κατάρτισης προκειμένου να υπάρχει η όσο το δυνατό καλύτερη στόχευση των σχετικών προγραμμάτων στις πραγματικές ανάγκες της Αγοράς Εργασίας. Η κα Γιώτη ανέφερε επίσης ότι στους επόμενους μήνες το Υπουργείο θα εξαγγείλει νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων. Επίσης στην εκδήλωση συμμετείχε και εκπρόσωπος του ΟΑΕΔ, κα Άννα Παπαρούπα Σύμβουλος Διοικητή ΟΑΕΔ, Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας η οποία επίσης συμφώνησε με τη σημασία υλοποίησης αντίστοιχων πρωτοβουλιών, τονίζοντας βέβαια τον σημαντικό ρόλο του ΟΑΕΔ και την ουσιαστική ενεργοποίηση και συμμετοχή των ανέργων για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης που πρόκειται να παρασχεθούν σε 750 ωφελούμενους ανέργους, κατοίκους των Δήμων Καλλιθέας, Αλίμου ή Π. Φαλήρου, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανακοινώθηκε και στην ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στο διάστημα από 25/02/2022 και ώρα 00:00:01 έως τις 24/03/2022 και ώρα 23:59:00 στο site του έργου https://sydna.apopsi.gr/p/m/el-GR , όπου εκεί θα βρουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το έργο και την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών.

eu_espa_pep.attikis