Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας για την ανάκληση της απομάκρυνσης του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 15/06/2021 ομόφωνα αποφάσισε να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής να καταργήσει το οδοντοτεχνικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας.
Η απόφαση της κατάργησης ενός εργαστηρίου που καλύπτει ασφαλισμένους και ανασφάλιστους του Δήμου Καλλιθέας και των Νοτίων Προαστίων γενικότερα, είναι παράλογη.
Στο εργαστήριο από την εποχή του ΙΚΑ εξυπηρετούνταν ασφαλισμένοι για εργασίες σημαντικού κόστους σε κάθε πολίτη δωρεάν.
Σε περίοδο κρίσης, βασική προϋπόθεση είναι να εξυπηρετούνται δωρεάν οι χρήστες υγείας και ιδιαίτερα οι οικονομικά αδύνατοι πολίτες, και όχι να απαξιώνονται οι δημόσιες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τέτοιες κινήσεις δείχνουν αδιαφορία προς τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να επωμιστούν το οικονομικό κόστος.
Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια την άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας και την ανάκληση της απομάκρυνσης του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου.