Ο Δήμος Καλλιθέας και οι Ποντιακοί Σύλλογοι τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

pontioi_2016_2 pontioi_2016_3

Στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη και σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλά μία μέρα μνήμης. Είναι πολύ περισσότερο μια μέρα προβληματισμού και ευθύνης για το μέλλον του ελληνισμού αλλά και ευρύτερα για το μέλλον της Ευρώπης. Και είναι ημέρα προβληματισμού γιατί υπάρχουν φωνές εντός και εκτός της πατρίδας μας που αμφισβητούν ακόμη και την γενοκτονία ως γεγονός. Αν ανατρέξουμε απλά σε φωτογραφίες  και κείμενα των αρχών του 20αιωνα θα δούμε ένα ακμάζοντα ποντιακό ελληνισμό. Θα δούμε ένα λαό σε υψηλό μορφωτικό, κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο. Θα δούμε υπερήφανους και προοδευτικούς Έλληνες πόντιους, εξωστρεφείς, ανοιχτούς, κοσμοπολίτες.
Είναι πολύ μεγάλο φορτίο για εμάς τους Καλλιθεάτες να είμαστε εμείς μία από τις νέες πατρίδες για τον ποντιακό ελληνισμό. Είμαστε η πόλη με μια μεγάλη ανθηρή κοινότητα Ποντίων. Είμαστε η πόλη όπου οι Πόντιοι έχουν ενεργή συμμετοχή στα δημοτικά μας δρώμενα αλλά και γενικότερα στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή. Είμαστε εδώ ως δήμος για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για τον ποντιακό πολιτισμό. Είμασταν οι πρώτοι που κάναμε το Παμποντιακό μνημείο και τηρούμε με ευλάβεια όλες τις επετείους. Η Καλλιθέα είναι ταυτισμένη με τον Ποντιακό Ελληνισμό. Είναι ευθύνη, είναι τιμή, είναι υπερηφάνεια, είναι  όμως και μια κοινή υπόσχεση  ότι θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ακμαία την ποντιακή συνείδηση.

Τιμή και δόξα στον ποντιακό ελληνισμό.

Τιμή και δόξα στους ήρωες μας».

Στο Παμποντιακό Ηρώο στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και εκπρόσωποι συλλόγων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας,  Νέας Γενιάς & Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γιώργος Κυριακόπουλος, ο  Πρόεδρος του οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Πολυχρονίδης, η  Δημοτική Σύμβουλος  και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Κορίνα Δαμουλιάνου, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Κόκουλος και Γιώργος Κουτσογιάννης,  η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Παπαδοπούλου, οι αρχηγοί των Δημοτικών  Παρατάξεων «Όλα για την Καλλιθέα μας» Βάσω Μαργαρίτη,  «Η Καλλιθέα Μπροστά»  Θεόδωρος Ψαλιδόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Γιάννης Εμιρζάς,  από τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας» ο Βαγγέλης Παπαδάκης και από την δημοτική παράταξη «Τώρα Καλλιθέα» ο Λάζαρος Λασκαρίδης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο σύλλογος «Αργοναύται –Κομνηνοί» ο «Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών –Κ.Ο.Π.Α» η αδελφότητα «Παναγίας Γουμερά», το αθλητικό σωματείο «Ο Μιθριδάτης» και το σωματείο «Μιθριδάτης», το σωματείο «Μωμόγεροι», η αδελφότητα Τριπολιτών «Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ», το Ποντιακό Σωματείο, οι Πόντιες Γυναίκες της Ευρώπης, η Πανθρακική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.