Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 09:00 – 14:00
Τετάρτη – Παρασκευή 14:00 – 20:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας ξεκίνησε την οργανωμένη παρουσία της τη δεκαετία του 1980 στο κτίριο της οδού Αριστείδου. Μεταφέρθηκε το 2007 στην οδό Ανδρομάχης 86Α με την φιλοδοξία να αναπτύξει και να οργανώσει τη συλλογή της ώστε να γίνει ουσιαστικός πυλώνας γνώσης και πολιτισμού της περιοχής.

Η συλλογή καλύπτει ένα ευρύ πεδίο της γνώσης. Με αφετηρία τη λογοτεχνία και την παιδική λογοτεχνία επεκτείνεται σε όλες τις θεματικές ενότητες. Εμπλουτίζεται συστηματικά κάθε χρόνο με την βοήθεια και τις προτάσεις των αναγνωστών.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει βιβλία και περιοδικά.

Συλλογή 45.000 βιβλίων και 35 τίτλων περιοδικών.

Για την περιγραφική καταλογογράφηση ακολουθούνται οι Άγγλο- Αμερικάνικοι κανόνες ΑΑCR2.Η θεματική περιγραφή έχει βασιστεί σε θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, του Συλλογικού Καταλόγου των Δημόσιων Βιβλιοθηκών και άλλων θεματικών καταλόγων. Χρησιμοποιούνται ταξινομικά σύμβολα σύμφωνα με το σύστημα DDC, μαζί με τοπικά ταξιθετικά σύμβολα. Η διάταξη των εγγράφων είναι σε μορφή ISO 2709/UNIMARC.

Δανεισμός: Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί όσους ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στην Καλλιθέα, τους κατοίκους των περιοχών Μοσχάτου, Ταύρου, Πετραλώνων, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού και Νέου Φαλήρου.

Πραγματοποιεί δραστηριότητες όπως εκθέσεις, διαλέξεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις βιβλίων. Τέλος συνεργάζεται με άλλες Βιβλιοθήκες και φορείς και ενεργοποιείται στα πλαίσια οργάνωσης ενός Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών.

Στη Βιβλιοθήκη λειτουργεί τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών με δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και Wi-fi.

Επικοινωνία

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 95.93.518, 210 95.65.989
e-mail: vivliothiki@kallithea.gr

Αναζήτηση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Ηλεκτρονικός Κατάλογος)