Την Κυριακή, 11 Μαΐου 2025, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα «Ναυτιλία-Παράκτιες Κοινότητες και Πολεμικό Ναυτικό: Ο ρόλος της Καλλιθέας» στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με χορηγό επικοινωνίας τον ηλεκτρονικό ιστότοπο «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου». Τη διοργάνωση είχαν αναλάβει η ομάδα «ΕΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» σε συνεργασία με την Αδελφότητα Τριπολιτών του Πόντου & Περιχώρων. Ακόμα, συμμετείχαν με χορευτικά δρώμενα ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» με χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Σαββινίδη, Λύρα τον Ηλία Αβραμίδη και Νταούλι τον Κωνσταντίνο Αρσένη, ο πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστασιό» με την καθοδήγηση του Φίλιππου Μπουκουβάλα και οι «Δροσουλίτες». Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της παιδικής χορωδίας με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Ράνιας Ααρών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας «Έλλη Αλεξίου» και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας με μια μοναδική δραματοποίηση της μετεπαναστατικής περιόδου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Σκαντζού Σοφίας.
Οι ομιλίες που υπογράμμισαν τη σχέση της Καλλιθέας με τη ναυτική ιστορία και που συντονίστηκαν από τη φιλόλογο Νεκταρία Μιγκάρδου ήταν: «Στα χνάρια της ηρωικής μορφής του Θησέα: Η σύνδεσή του με την παράκτια κοινότητα της Καλλιθέας» από τη Δρ. Σοφία-Ειρήνη Αθανασακοπούλου, Φιλόλογο, «Το ναυτικό αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821 μέσα από τις οδούς της Καλλιθέας» από τον Ιστορικό Μιχάλη Κατσικαρέλη, «Εποποιία Βαλκανικών Πολέμων: Η οδός Ναυάρχου Βότση στην Καλλιθέα και ο Φαληρικός Όρμος», από τη Δρ. Αγγελική Αθανασακοπούλου, Ιστορικό, «Βασίλειος Αρσλάνογλου ή Ασλάνογλου, ο άγνωστος ήρωας του Πολεμικού Ναυτικού» από τον Παναγιώτη Γέροντα, Ιστορικό, “Ελευθέριος Τσομάκης: Ένας Καλλιθεάτης ήρωας στην Κύπρο” από Γεώργιο Βουτσίνο, Εκπαιδευτικό και ερευνητή, πρώην Διευθυντή 1ου Γυμ/σίου Καλλιθέας. Για τις ομιλίες αξιοποιήθηκε φωτογραφικό αρχείο τη εφημερίδας Ρεπόρτερ Καλλιθέας του Αναστάσιου Ράντου.
Παράλληλα, δόθηκε και η όψη της παράκτιας κοινότητας της Καλλιθέας με την ομιλία: «Αφιέρωμα στον Καλλιθεάτη ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου» και εισηγητή τον Νικόλαο Δεμερτζή, Εκπαιδευτικό, Διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης. Γενικότερη αναφορά έγινε και στη σημασία της Ναυτιλίας στη ζωή της Καλλιθέας μέσα από την ομιλία του Αβραάμ Καρατζόγλου, Προϊστάμενου Τμήματος στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας.
Ειδική παρέμβαση έκανε ως επίσημος προσκεκλημένος ο Γεώργιος Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με την ομιλία του που είχε ως θέμα: «Η προσφορά της Ύδρας στην Επανάσταση πέρα από τα πυρπολικά»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: ο Αρχιμανδρίτης και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλλιθέας π. Κλάδης Νικόλαος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κύριος Βασίλειος- Πέτρος Σπανάκης, η Αξιωματικός Σύνδεσμος Αστυνομική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Δήμητρα Παρασκευά ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής και Πρόνοιας Νικόλαος Γιατράς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου κύριος Γεώργιος Ασημακόπουλος, η Πρόεδρος της πρώτης Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας κυρία Ευτυχιάδου Κατερίνα, η Πρόεδρος της δεύτερης Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας κυρία Φωτεινή Χαλαστάνη, o Αναπληρωτής Γραμματέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κύριος Παναγιώτης Μοσχολιός, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Κυπρίων Αττικής κύριος Αλέξης Κωνσταντίνου, ο επίτιμος Πρόεδρος αποφοίτων σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού κύριος Ελευθέριος Σφακτός, η συγγραφέας και ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κυρία Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας, ο Πρόεδρος από τον Σύλλογο «Αργοναύται-Κομνηνοί» κύριος Θεόφιλος Καστανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κουρούκογλου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών και η Αντιπρόεδρος των Αρκάδων Καλλιθέας κυρία Σκαντζού Σοφία, ο Διευθυντής του 17ου Δημοτικού Σχολείου κύριος Λάμπρου Δημήτρης και ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας κύριος Νίκος Βαγενάς.