13ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων – Συνάντηση «αστέρων» στην Καλλιθέα!

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από 15 χώρες από όλο τον κόσμο θα διεξαχθεί φέτος για 13η συνεχή χρονιά το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων “Filathlitikos Kallitheas International Jumping Meeting” την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας.

Το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα!

Στο μήκος ανδρών, ξεχωρίζουν οι συμμέτοχες των δύο Ινδών αθλητών, Jeswin Aldrin με ατομικό ρεκόρ 8.42μ.
και Murali Sreeshankar με 8.36μ., ο οποίος να θυμίσουμε ότι ήταν ο περσινός νικητής του αγωνίσματος στο Μίτινγκ της Καλλιθέας. Στον αγώνα θα συμμετέχουν και οι δύο Γάλλοι αθλητές του Ρόμπερτ Εμιγιάν, Julies Pommery με 8.17μ. και Erwan Konate 8.12μ.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Larissa Iapichino από την Ιταλία, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη με άλμα στα 6,97 μέτρα. Η Ιταλίδα αθλήτρια, η οποία είναι κόρη της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας του μήκους, Fyona May θα ξεκινήσει τη σεζόν της από την Καλλιθέα και είναι πανέτοιμη για μεγάλες επιδόσεις!
Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και η Σουηδή, Sagnia Khaddi με ατομικό ρεκόρ 6.95μ. και η Ρουμάνα, Rotaru Alina με 6.91μ.Δυνατές αναμένονται και οι συμμετοχές της Κύπριας, Φιλίππα Κβίντεν-Φωτοπούλου και της «χρυσής» Βαλκανιονίκης, Βασιλικής Χαϊτίδου.

Στο τριπλούν ανδρών, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ινδού, Praveen Chithravel με ατομικό ρεκόρ 17.18μ. ενώ στις γυναίκες της Αμερικανίδας, Tori Franklin, περσινής νικήτριας του αγωνίσματος στο Μίτινγκ Αλμάτων με ατομικό ρεκόρ 14,72μ. και της Λιθουανής, Diana Zagainova με 14,43μ.

Στο ύψος ο Fabian Delryd από την Σουηδία και ο Έλληνας Πρωταθλητής, Αντώνης Μέρλος υπόσχονται μία δυνατή αναμέτρηση! Να θυμίσουμε ότι αμφότεροι συμμετείχαν και στο Μίτινγκ Ύψους της Καλλιθέας τον περασμένο Φεβρουάριο! Στις γυναίκες τώρα, έχουμε τις συμμετοχές της Σουηδέζας, Bianka Salming με 1.92 ατομικό ρεκόρ και της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας, Παναγιώτας Δόση με 1.86μ.

Στο άλμα επί κοντώ γυναικών θα συμμετέχει η Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, που πρόσφατα στο Μίτινγκ στην Καλαμάτα πέτυχε άλμα στα 4,42 μ. ενώ ατομικό ρεκόρ έχει 4.70μ. αλλά και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18, Ηλιάνα Τριανταφύλλου με 4,15 μ. ατομικό ρεκόρ. Στους άνδρες ξεχωρίζει ο νεαρός αθλητής, Σωτήρης Χύτας με 5,2μ. ατομικό ρεκόρ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του Be Active Hellas. Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, European Athletics και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics ενώ να τονίσουμε ότι από πέρσι ανήκει στη σειρά “Bronze” του Continental Tour της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το επίσημο site του Συλλόγου www.filkal.gr.

Η είσοδος για το κοινό στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 15:00 (αναλυτικά το πρόγραμμα και οι λίστες συμμετεχόντων σύντομα στο www.filkal.gr)