Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων-“Ραντεβού” Ολυμπιονικών στην Καλλιθέα!

Με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας, Μίλτου Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλή, αλλά και Παγκόσμιων Πρωταθλητών και πολλών κορυφαίων αθλητών από 20 χώρες από όλο τον κόσμο θα διεξαχθεί φέτος για 12η συνεχή χρονιά το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων “International Jumping Meeting” την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας.

Το Μίτινγκ Αλμάτων, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο αναμένεται και φέτος να τραβήξει όλα τα βλέμματα!

PrintΣτο μήκος ανδρών, ασφαλώς ξεχωρίζει η συμμέτοχη του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος πέρσι στην Καλλιθέα με άλμα στα 8,60 μ. πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021! Στον αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό, Mondler Thobias, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού καθώς, επίσης, και έναν εκ των κορυφαίων Κινέζων αλτών στο μήκος, τον Huang Changzhou, ο οποίος είναι ο «χάλκινος» Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 στο Πόρτλαντ. Ακόμη, στο μήκος θα αγωνιστεί ένας από τους κορυφαίους άλτες της Ν. Αμερικής, ο Ουρουγουανός Lasa Emillian. Στο τριπλούν θα αγωνιστούν ο Κινέζος, Ζου Γιαμίγκ, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο καθώς, επίσης, και οι άλλοι δύο καλύτεροι συμπατριώτες του, Wu Ruiting και Fang Yaoqing. Από ελληνικής πλευράς, δυναμικό παρών θα δώσουν οι Πρωταθλητές μας, Ανδρέας Πανταζής και Νίκος Ανδρικόπουλος.
Στο άλμα επί κοντώ, ο 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής είναι έτοιμος για υψηλές «πτήσεις» ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και τις συμμετοχές των Χάτζιου και Ρίζου. Στο ύψος ο Σουηδός Fabian Delryd, o Βούλγαρος Tihomir Ivanov και ο Έλληνας Πρωταθλητής, Μέρλος Αντώνης υπόσχονται έναν δυνατό αγώνα.
Στις γυναίκες, τώρα, ξεχωρίζουν στο ύψος η συμμετοχή της Μαρίγια Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο, που ήρθε 9η στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο, της Nilson Maja από την Σουηδία, της Hruba Michela από την Τσεχία και αυτές των Ελληνίδων Πρωταθλητριών, Τατιάνας Γκούσιν και Ιωάννας Ζάκκα ενώ στο τριπλούν θα συμμετέχουν η Αμερικανίδα Franklin Tori, η Roksana Khudoyazo από το Ουζμπεκιστάν, η Danismar Tugba από την Τουρκία και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20, Σπυριδούλα Καρύδη. Στο άλμα επί κοντώ, θα συμμετέχει η Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, η Arikazan Buse από την Τουρκία και η Κατερίνα Βαγενά ενώ στο μήκος η “χρυσή” Bαλκανιονίκης , Βασιλική Χαϊτίδου θα αντιμετωπίσει τις Johanson Tilde από την Σουηδία, Dalmat Maelly από την Γαλλία και την Ουκρανή, Martynova Oksana.
Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του Be Active Hellas. Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, European Athletics και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics ενώ να τονίσουμε ότι από φέτος ανήκει στη σειρά “Bronze” του Continental Tour της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων θα μεταδοθεί μέσω live streaming από το επίσημο site του Συλλόγου μας www.filkal.gr.

Η είσοδος για το κοινό στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας είναι ελεύθερη.
Ώρα έναρξης: 15:30
(αναλυτικά το πρόγραμμα και οι λίστες συμμετεχόντων σύντομα στο www.filkal.gr