14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας 05/2022

Αφίσα14ουΜαθητικούΦεστιβάλΤο 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ είναι κοντά μας και τα παιδιά είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν παρουσιάζοντας μέσα από τα δικά τους μάτια την αλήθεια που ζουν και βιώνουν. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην «Ευρώπη». Στην Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Η εκκίνηση δίνεται την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, στο χώρο Πολιτισμού & Νεολαίας, Μαντζαγριωτάκη & Εσπερίδων, με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής. Ακολουθεί στις 20:30 η εκδήλωση «Ένα τραγούδι για την Καλλιθέα» με την παρουσία του Διονύση Τσακνή. Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει έκθεση Ζωγραφικής (πάνω από 400 δημιουργίες των παιδιών) στον ίδιο χώρο.

DIMARXOSΤο Μαθητικό Φεστιβάλ της Καλλιθέας μας επιστρέφει φέτος στην κανονικότητά του. Το καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και είμαστε περήφανοι για αυτόν το θεσμό στον οποίο πρωταγωνιστεί η μαθητική και εκπαιδευτική μας κοινότητα. Το Μαθητικό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός όπου πρωταγωνιστής είναι οι μαθητές και χαρακτηριστικά του η αγάπη, το δημιουργικό πνεύμα και εκφράζει το όραμά μας για την ανθρωπιστική παιδεία. Μια παιδεία που ενσωματώνει την γνώση, τη δημιουργία, τη φαντασία, την καινοτομία. Το φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας είναι αφιερωμένο στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη που σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να βρει τον δρόμο για την ενότητα και την ειρήνη. Τα παιδιά της πόλης μας, μας δείχνουν αυτό τον δρόμο και εμείς έχουμε υποχρέωση να τον ακολουθήσουμε μαζί τους, δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε βήμα τους.

Δημήτρης Κάρναβος
Δήμαρχος Καλλιθέας

kyriakopoulosΤις μέρες που ζούμε, η ίδια μας η κοινωνία έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη το θεσμό του μαθητικού φεστιβάλ. Η διοργάνωση δίνει βήμα στο πιο δημιουργικό και ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά μας.
Παράλληλα, είναι μία σημαντική ευκαιρία, για τους γονείς, τους δασκάλους και τη δημοτική αρχή, να βοηθήσουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές να ακουστούν. Σε αυτή την προσπάθεια, πολύ σημαντικό ρόλο, και άξιο ιδιαίτερης μνείας, διαδραματίζουν και οι εθελοντές του θεσμού με την αγάπη και την αφοσίωση που χρόνια τώρα επιδεικνύουν. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην «Ευρώπη». Στην Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Η εξωστρέφεια, και η προώθηση αυτών των δράσεων της κοινωνίας, είναι η δική μας υποχρέωση. Το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ είναι κοντά μας και τα παιδιά είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν παρουσιάζοντας μέσα από τα δικά τους μάτια την αλήθεια που ζουν και βιώνουν. Ο Δήμος Καλλιθέας αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους για τη συμμετοχή και την έμπρακτη στήριξη τους.

Γιώργος Κυριακόπουλος
Αντιδήμαρχος Παιδείας