ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2018

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ & ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (αρχείο pdf)

Παρασκευή 2/2

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ αφίσαΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 19.00 – «Μάμα Μία» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου
Δεκαμελής θίασος, πλαισιωμένος από δεκαοκταμελή χορό και οκτώ μουσικούς που παίζουν ζωντανά επί σκηνής, υπόσχονται δύο ώρες γεμάτες κέφι, γέλιο μα και συγκίνηση.


Σάββατο 3/2

MIA ΑΠΟΚΡΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΔημοτική Βιβλιοθήκη
Ώρα : 11.30 – «Μια αποκριά μια ιστορία» Ένα αποκριάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού, που στόχο έχει να μεταφέρει την ιστορία της αποκριάς από την Αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας. Έχει σχεδιαστεί από την θεατρολόγο Μαρία Νομικού και υλοποιείται από την ομάδα θεάτρου Δον Κιχώτες. Για μικρούς και μεγάλους Είσοδος ελεύθερη.
Δηλώστε συμμετοχή 2109593518. Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο 9.00-14.00, Τετάρτη- Παρασκευή 14.00-20.0

Πλατείες της Καλλιθέας
Ώρα : 12.00 – Η Ορχήστρα Βραζιλιάνικων Κρουστών (Batucada) και η Μπαντίνα των Σχολών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας θα βρεθούν κοντά σας στις πλατείες της Καλλιθέας για να σας μεταδώσουν αισιοδοξία και χαρά με αποκριάτικους ρυθμούς. 1η στάση πλατεία Τζιτζιφιών, 2η στάση απέναντι από τον Οίκο Τυφλών, 3η στάση πλατεία Δαβάκη, 4η στάση πάρκο

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ αφίσαΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 19.00 – «Μάμα Μία» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου


Κυριακή 4/2

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ αφίσαΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 19.00 – «Μάμα Μία» Από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου


Τετάρτη 7/2

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΥ ΑΘΗΝΑΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 19.30 – «Όμορφή μου Αθήνα» Συναυλία με ρετρό τραγούδια.
Νοσταλγικές μελωδίες μιας άλλης εποχής από την Βασιλεία Καλλίτση και τον Χρήστο Ραμμόπουλο. Στο πιάνο η Ελένη Μπελιμπασάκη, στο ακορντεόν ο Κων/νος Μουσκοΐδης, χορογραφίες Πηνελόπη και Εστέλ Πίκουλα από το «Κέντρο Χορευτικής Δημιουργίας Πηνελόπη Πίκουλα»


Σάββατο 10/2

APOKRIES KALLITHEA 2018 nickelodeonΠλατεία Δαβάκη
Ώρα : 11.00-13.00 – Εκδήλωση του Nickelodeon με τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την Ντόρα την Μικρή εξερευνήτρια. Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, με τη βοήθεια του παρουσιαστή, καλωσορίζουν το κοινό, παίζουν μουσικές καρέκλες, στήνουν διαδραστικό χορευτικό με τα παιδιά, καλούν το μάγο να τρελάνει με τα κόλπα του μικρούς και μεγάλους και η διασκέδαση ολοκληρώνεται με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.
Ώρα : 13.00 – Το «θεατρικό Σχολείο» με την κεφάτη μασκαρεμένη ομάδα και τα γαϊτανάκια του, προστίθεται στην συντροφιά.
Ώρα: 13.00-15.00 – Ζωντανή Εκπομπή από τη πλατεία Δαβάκη με τους παραγωγούς του Music 89.2 Λάουρα Νάργες και Χρήστο Κούτρα

Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 11.30 – Καντάδες στις γειτονιές της πόλης μας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Αρίων» και η Λαϊκή Χορωδία Καλλιθέας σε ένα μουσικό σεργιάνι, με τραγούδια της παλιάς Αθήνας.
Συμμετέχουν ο Κ. Μουσκοΐδης στο ακορντεόν και ο Νίκος Στάβαρης στην κιθάρα.

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ-page-0Δημοτική Βιβλιοθήκη
Ώρα : 11.30 – «Παίζω με τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα της αποκριάς»
Παίζουμε και γνωρίζουμε τα αποκριάτικα έθιμα της χώρας μας «Αλευρομουτζουρώματα» από το Γαλαξίδι, «Μουτσουναριές» από τη Χίο,
«Ελαφάκια» από την Κώ, «Προσταβάνι» από το Σοχό, «Λάμκα» από την Έδεσσα, με το Θέατρο «Ρετρό». Για παιδιά 4-8 ετών
Είσοδος ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή 2109593518. Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο 9.00-14.00, Τετάρτη- Παρασκευή 14.00-20.00

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΚΡΙΕΣΔημοτικός Κινηματογράφος «Καλυψώ»
Ώρα : 19.30 – «Αλλιώτικη Αποκριάτικη συναυλία» Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας σας περιμένει σε μια «διαφορετική» συναυλία, με τραγούδι, χορό, πολλές εκπλήξεις και όπως πάντα πολλή μουσική. Τραγουδούν η Βασιλεία Καλλίτση και ο Χρήστος Ραμμόπουλος , στο ακορντεόν ο Κων/νος Μουσκοΐδης. Συμμετέχουν οι μαθητές της σχολής χορού “Just Dance” της Αννέτας Νισσανιάν και οι συνεργάτες της.

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 20.00 – «Τραλαλά – Τραλαλά» από το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη. Ένα σπονδυλωτό, σατιρικό θέαμα, με λόγο, κίνηση, μουσική και αυτοσχεδιασμό που σχολιάζει τη συμπεριφορά των Νεοελλήνων σε σχέση με την οικολογία, την ομοιοπαθητική και την ανακύκλωση.


Κυριακή 11/2

ΠΛΑΤΕΙΕΣ 11.02.18Πλατεία Δαβάκη
Ώρα : 11.00 – «Sim Salabim» Ένα μοναδικό θέαμα με τον γνωστό μάγο Oskar και την παρτενέρ του, που συνδυάζει την τέχνη της ταχυδακτυλουργίας με το standup comedy, την οπτική δεξιότητα, τα ζογκλερικά, το μυστήριο και τη συμμετοχή του κοινού, καθώς όλοι γίνονται μέρος αυτής της παράστασης.
Ώρα : 12.30 – «Carnival Zumba show & the performer “Zymbalander” Μια μεταδοτική χορευτική τρέλα που μεταμορφώνεται αποκριάτικα μεταδίδοντας θετική ενέργεια σε όλους.
Συμμετέχουν, με κεφάτες χορογραφίες, ομάδες παιδιών των σχολών χορού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας.

Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 11.30 – Καντάδες στις γειτονιές της πόλης μας
Ο σύλλογος Κεφαλλονιτών και Ιθακήσιων Καλλιθέας σε μια περαντζάδα στο κέντρο της πόλης με αγαπημένα κανταδόρικα τραγούδια.

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 20.00 – «Τραλαλά – Τραλαλά» από το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη.


Δευτέρα 12/2

ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑΔημοτικό Θέατρο
Ώρα : 20.00 – «Τραλαλά – Τραλαλά» από το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη


Τρίτη 13/2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΘΙΜΑ 13.02.18Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 19.00 – Παραδοσιακά έθιμα, χοροί και δρώμενα των Αποκριών
Συμμετέχουν οι σύλλογοι: Ελληνικός Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος» με το έθιμο του νεκρού από τον Άγιο Γεώργιο Συκούσης Χίου , «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Μυτιλήνης με το κωμικό σκετς «Γυναίκα ζητά παρηγοριά» και η Ομάδα Λαϊκού Παραδοσιακού Χορού Δήμου Καλλιθέας με το έθιμο του «Μακαρούνα» από την Κάρυστο.


Τετάρτη 14/2

Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 11.00 – «Τα λουλούδια της αγάπη»
Για τρεις ώρες μια χαρούμενη παρέα από εικαστικούς, κατασκευάζουν μαζί σας πρωτότυπα χάρτινα τριαντάφυλλα για να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας.


Πέμπτη 15/2

Ο ΔΙΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΔημοτικό Θέατρο
Ωρα : 20.00 – «Ο Δίας… ξαναγύρισε» του Άγγελου Μοσχονά. Σατυρική κωμωδία που συνδυάζει τον μύθο και την αλήθεια, αγγίζοντας με αυτό τον τρόπο, την πραγματικότητα αιρετικά, αλλά και δυναμικά. Με τους, Γιώργο Κωνσταντίνου, Ελένη Φιλίνη, Σπύρο Μπιμπίλα και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.


Παρασκευή 16/2

Δρόμοι της Καλλιθέας
Ώρα : 18.00 – Παρέλαση Μπουλουκιών από τα σχολεία και τους συλλόγους της Καλλιθέας με συνοδεία της Ορχήστρας Βραζιλιάνικων Κρουστών και της Μπαντίνας των Σχολών της Δημοτική Φιλαρμονικής Καλλιθέας
Σημεία εκκίνησης Χαροκόπου και Θησέως και πλατεία Τζιτζιφιών
Σημείο συνάντησης Πλατεία Κύπρου

Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 19.00 – Υποδοχή των μπουλουκιών από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας.
Ο σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας με συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας θα παρουσιάσει αποκριάτικους χορούς και δρώμενα της Ηπείρου.
Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» θα παρουσιάσει χορευτικά δρώμενα και αποκριάτικους χορούς και τραγούδια, από την Ικαρία και τη Σάμο.

APURIMACΏρα : 20.00 – Συναυλία με τους APURIMAC
Λατινοαμερικάνικα παραδοσιακά τραγούδια, ινδιάνικη μουσική των Άνδεων, δυναμικοί κουβανέζικοι ρυθμοί αλλά και διασκευές Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μαζί τους η εξαιρετική μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon


Σάββατο 17/2

17.02.2018 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥΠλατεία Κύπρου
Ώρα : 11.00 – Η γιορτή ξεκινά με Face Painting για τα παιδικά προσωπάκια
Ώρα : 12.00 – «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» Μια μοναδική , παραμυθένια παράσταση μαριονέττας.
Ώρα : 13.00 – «Μικροί μεγάλοι σε αποκριάτικο γλέντι και δράση» Μουσικοκινητικά παιχνίδια, τραγούδι και χορός. Το Αρχιτρελοξωτικό της Αποκριάς και το «Angry Bird» θα σας μυήσουν σε ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού, βασισμένο στα έθιμα της Αποκριάς.

Ο ΧΩΡΕΤΕΣΔημοτικό Θέατρο
Ωρα : 19.00 – «Ο ΧΩΡΕΤΕΣ» του Φίλωνα Κτερίδη σε σκηνοθεσία Ναταλίας Ευφραιμίδου από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών
Μία ηθογραφική κωμωδία που αναφέρεται στις αρχές του αιώνα. Ο ήρωας, απλός και λαϊκός, υποστηρίζει τις επιλογές και τις επιθυμίες του με πάθος και κατορθώνει το ακατόρθωτο.


Κυριακή 18/2

A4_MUSIC_APOKRIES_PRINT (1)Πλατεία Κύπρου
Ώρα : 11.00-13.00 – Εκδήλωση του Nickelodeon με τον Μπομπ Σφουγγαράκη και την Ντόρα την Μικρή εξερευνήτρια. Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών με τη βοήθεια του παρουσιαστή καλωσορίζουν το κοινό, παίζουν μουσικές καρέκλες, στήνουν διαδραστικό χορευτικό με τα παιδιά, καλούν το μάγο να τρελάνει με τα κόλπα του μικρούς και μεγάλους και η διασκέδαση ολοκληρώνεται με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού
Ώρα: 13.00-15.00 – Ζωντανή Εκπομπή από τη πλατεία Κύπρου με τον παραγωγό του Music 89.2 Νικόλα Ράπτη


Καθαρά Δευτέρα 19/2

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ)
(σε περίπτωση βροχής στο κλειστό γυμναστήριο Ταγματάρχου Πλέσσα και Λάμπρου Κατσώνη)

Ώρα : 11.00
Εορταστικό λαϊκό πρόγραμμα με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του.
Συμμετέχει η Μαρία Καραγκιόζη με παραδοσιακά και νησιώτικα τραγούδια
Παραδοσιακά Δρώμενα: Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Βάκχαι» θα παρουσιάσει το έθιμο του Μπέη, χιουμοριστικό λαϊκό δρώμενο που ολοκληρώνετε με γλέντι, υπό τους ήχους της παραδοσιακής γκάιντας. Το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» παρουσιάζει το αποκριάτικο έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» της Νάουσας Ημαθίας

Εκπλήξεις και δράσεις για τους μικρούς μας φίλους

Γευσιγνωσία, κατασκευές, spin art σε μια ρόδα ποδηλάτου, ομαδικό εικαστικό δρώμενο με θέμα «Ο δικός μου χαρταετός είναι πιο πολύχρωμος» και πολλά συναγωνιστικά ,ομαδικά παιχνίδια.

Παραδοσιακά εδέσματα για όλους!