Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, σε συνεργασία με το « Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής», της ΚΕΔΕ.

ΑΦΙΣΑ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣΟ Δήμος Καλλιθέας ανάβει την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», και καλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στις 20:00, όλους τους πολίτες να δώσουν ηχηρό «παρών», στην εκδήλωση για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής», της ΚΕΔΕ.

Tετάρτη 18 Μαϊου 2022
Στο Παμποντιακό Μνημείο στην Πλατεία Δαβάκη

Ο Δήμαρχος της Καλλιθέας και Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Κάρναβος, που έχει οριστεί ως συντονιστής για το σχέδιο δράσης, οργάνωσης και λειτουργίας του «Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής» της ΚΕΔΕ, δήλωσε:
«Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους συλλογικούς φορείς, να ανάψουν την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της εξόντωσης του Ποντιακού Ελληνισμού , από τη διεθνή κοινότητα , και αποτελεί άσβεστο ηθικό χρέος μας , η αφύπνιση όλων των γενεών» .

floga_mnhmhs_1floga_mnhmhs_2

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

20:00 Επιμνημόσυνη Δέηση ,Κατάθεση Στεφάνων , Άναμμα κεριών.

20:20 Χαιρετισμός Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου.

20:30 Κυκλική πορεία:

  • Από πλατεία Δαβάκη προς Ι.Ν. Αγίου Νικολάου,μέσω της Ελευθερίου Βενιζέλου.
  • Αναστροφή στο ύψος του Αγίου Νικολάου και κατεύθυνση προς Πλατεία Κύπρου και Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου και Σιβιτανίδου.
  • Αναστροφή στην Πλατεία Κύπρου και επιστροφή στο Παμποντιακό Μνημείο στην Πλατεία Δαβάκη μέσω της οδού Σιβιτανίδου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας η Δημοτική Φιλαρμονική , θα παιανίζει πένθιμα εμβατήρια.

21:00 Επιστροφή στο Παμποντιακό Μνημείο, ενός λεπτού σιγή, μικρό δρώμενο μνήμης και εναπόθεση των κεριών στο Μνημείο – Αποχώρηση.