8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας: «Ειρήνη, η στοργική μάνα της γης»

8o_mathitiko_festival

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας που είναι αφιερωμένο στην «Ειρήνη».
Στη γιορτή των νέων συμμετέχουν 5000 μαθητές από 42 σχολεία,  οι οποίοι από αύριο και μέχρι τις 18 Απριλίου θα κινούνται στους ρυθμούς του Φεστιβάλ με θεατρικά, χορευτικά και  μουσικά δρώμενα αφιερωμένα στην «Ειρήνη».
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε: «Η Καλλιθέα μας, έχει πολλά πράγματα για τα οποία μας κάνει υπερήφανους. Ένα από αυτά είναι και η απίστευτη ζωντάνια, η δημιουργικότητα, η αγάπη για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο που είναι διάχυτη στα σχολεία μας. Και αυτό απεικονίζεται και στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που έχει εδραιωθεί πλέον στη συνείδηση της μαθητικής κοινότητας αφού διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας.
Σκοπός του Δήμου είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων και η δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης τους. Η εξωστρέφεια, η προώθηση των δράσεων της κοινωνίας, είναι η δική μας υποχρέωση».
Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 1-3 Απριλίου, 8-10 Απριλίου, 15-18 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ».
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι μαθητές θα συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, τα οποία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα μεταφερθούν και θα αποθηκευτούν με ασφάλεια στο Κέντρο διαχείρισης της Περιφέρειας.