Συνέντευξη Τύπου KALLITHEA RUN 2023

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28/3 στο Δημαρχείο Καλλιθέας, η Συνέντευξη Τύπου για το 11ο Kallithea Run 2023, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9/4 στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα!
Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας, κ. Παναγιώτης Δημάκος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας, κ. Μανώλης Κωστάκης, ο CEO της Euroins Ελλάδας, κ. Evgeny Ignatov, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Euroins Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Ι. Σμυρνής και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας μεγάλων αποστάσεων, κα. Μοσχούλα Μανούσου.
Στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν το παρών δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων, χορηγοί, φίλοι του δρομικού κινήματος, συνεργάτες και εθελοντές της διοργάνωσης.

Οι δηλώσεις:

Παναγιώτης Δημάκος:
«Αφού σας καλωσορίσω και σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ θα ήθελα να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, Μανώλη Κωστάκη, που συνεργαζόμαστε και φέτος στενά για τον αγώνα με στόχο να προσφέρουμε για 11η χρονιά έναν υπέροχο και ασφαλή αγώνα σε όλους τους δρομείς και οι οποίοι αναμένουμε να ξεπεράσουν φέτος τους 4.000!
Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αγώνα, που είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα γενικότερα, προσφέροντας κάθε φορά πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δρομείς.
Γι’ αυτό άλλωστε κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι δρομείς τον εντάσσουν στη λίστα τους.
Φέτος, για πρώτη φορά θα υπάρχει και αγώνας 1 μιλίου με δωρεάν συμμετοχή για αθλητές και αθλήτριες, που διαθέτουν δελτίο στον ΣΕΓΑΣ από 60 σωματεία της Αττικής.
Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νέα συνεργασία στους αγώνες μας, με τη Euroins Ελλάδας, που στηρίζει το Kallithea Run, ως ΜΕΓΑΣ Χορηγός και είναι εδώ μαζί μας σήμερα και μας τιμούν με την παρουσία τους. Αλλά και όλους τους χορηγούς, που στηρίζουν τη διοργάνωση.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την Περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ για τη στήριξη τους και το Be Active HELLAS, στου οποίου τις δράσεις εντάσσεται ο αγώνας αλλά και το «Όραμα Ελπίδας», που για 4η χρονιά θα είναι μαζί μας με τη δράση «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών. Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή» με στόχο την ενημέρωση των δρομέων και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών προσφέροντας νέες ελπίδες ζωής!
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που για ακόμη μια φορά θα στηρίξουν τον αγώνα μας και των οποίων η βοήθεια είναι πραγματικά πολύτιμη!
Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλες και όλους στη γραμμή εκκίνησης στις 9/4 στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα».

Δημήτρης Κάρναβος:
«Πρόκειται για τον πλέον καταξιωμένο θεσμό στην πόλη μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για 11η χρονιά πραγματοποιείται μια τέτοια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου. Μαζί με τον Παναγιώτη Δημάκο, τον Μανώλη Κωστάκη και την Άννα Σαμλίδου, Διευθύντρια του Αθλητικού Οργανισμού αλλά και όλους τους συνεργάτες μας, έχουμε καταφέρει όλοι μαζί να κάνουμε τους πολίτες να βλέπουν την πόλη διαφορετικά και ταυτόχρονα να έρχονται κοντά στον μαζικό αθλητισμό. Το δρομικό κίνημα στην χώρα μας συνεχώς αυξάνεται και αυτό είναι πραγματικά πολύ αισιόδοξο. Το «Kallithea Run» είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι μιας και έχει αγωνιστικές διαδρομές 2,5km, 5km και 10 km. Ο Λαϊκός αγώνας δρόμου 2,5 km είναι δωρεάν για όλους, και για παιδιά και για ενήλικες και θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο της Καλλιθέας και όχι μόνο να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή και να τερματίσουμε όλοι, γιατί ο τερματισμός είναι χαρά! Σας περιμένουμε όλους, λοιπόν, την Κυριακή 9/4 στην Πλατεία Δαβάκη!»

Μανώλης Κωστάκης:
«Άλλο ένα μεγάλο αθλητικό event στην πόλη μας αλλά και στη χώρα. Είμαστε εδώ για 11η χρονιά κάτι το οποίο μας γεμίζει μεγάλη χαρά! Το Kallithéa Run είναι μια μεγάλη γιορτή, που «βγάζει» τον κόσμο έξω στους δρόμους, για να τρέξει και να το ευχαριστηθεί! Με τον αγώνα, φέτος, δείχνουμε την ολική επαναφορά στην κανονικότητα μετά από τρία χρόνια περιορισμών. Μαζί με τον Φιλαθλητικό, τον Δήμαρχο και την κα Σαμλίδου έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τον αγώνα αυτό σε κορυφαία διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.
Φέτος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που θα μπορέσουμε να κάνουμε και πάλι συμβολικές διαδρομές για τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα καπή της πόλης μας, που θα ξεκινήσουν στις 11:30 στο Πάρκο της Καλλιθέας στην Πλατεία Δαβάκη. Επίσης, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε δωρεάν συμμετοχή στους αγώνες μας για τους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης μας.
Τέλος, στα 2,5 km θα συμμετέχει και όλη η σχολική κοινότητα της πόλης μας γεμίζοντας τους δρόμους της Καλλιθέας με χαμόγελα!
Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλες και όλους και σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στην εκκίνηση!»

Evgeny Ignatov:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η Euroins Ελλάδος έχει την τιμή να στηρίζει φέτος ως Μέγας Χορηγός την κορυφαία διοργάνωση «Kallithea Run».
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό όλων των στελεχών και των εργαζομένων της Εταιρείας μας για τη συμμετοχή μας στον Αγώνα της Καλλιθέας. Μια δυνατή παράδοση που συνεχίζεται για 11η χρονιά «βγάζοντας στον δρόμο» τον κόσμο της Καλλιθέας και συνολικά των Νοτίων -και όχι μόνο- Προαστίων.
Η Euroins Ελλάδος, αλλά και ο ασφαλιστικός όμιλος Euroins Insurance Group με έδρα στη Βουλγαρία, στον οποίο ανήκουμε, στηρίζουμε με πίστη και αφοσίωση τον Αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό, προχωράμε συστηματικά σε στοχευμένες χορηγίες τόσο προς αθλητές όσο και προς αθλητικούς φορείς – ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
Η συνεργασία μας με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο δεν θα σταματήσει εδώ, αφού θα έχουμε τη χαρά να στηρίξουμε ως Μέγας Χορηγός και το Kallithea Night Run και τον Ημιμαραθώνιο της Καλλιθέας που θα πάρουν τη σκυτάλη το Φθινόπωρο.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας.
Οι άνθρωποι της Euroins ανυπομονούμε να τρέξουμε όλοι μαζί την Κυριακή!»

Αθανάσιος Ι. Σμυρνής:
Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε τον αγώνα Kallithea Run. Θέλουμε να προσκαλέσουμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει και να χαρεί τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικές για την κοινωνία τέτοιου είδους διοργανώσεις, που κινητοποιούν τον κόσμο και τον φέρνουν κοντά στον αθλητισμό. Και εμείς θα συμμετέχουμε ως Euroins στον αγώνα και ανυπομονούμε να ζήσουμε από κοντά τη δρομική αυτή εμπειρία!»

Μοσχούλα Μανούσου:
«Είμαι πολύ χαρούμενη, που θα συμμετέχω κι εγω στο 11ο Kallithea Run και συγκεκριμένα στα 10 km. Έχω ήδη τρέξει στους άλλους δυο αγώνες του Φιλαθλητικου, Kallithea Night Run και Kallithea Half Marathon και θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για πολύ όμορφες διοργανώσεις, με ασφάλεια και πολύ σωστή οργάνωση.
Για μένα ο αγώνας θα είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τη σεζόν και τους αγώνες, που θα συμμετέχω.
Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να συμμετέχει και να αξιοποιήσει την Κυριακή του τρέχοντας στο Kallithea Run, να ξεπεράσουν οι δρομείς τους εαυτούς τους και να πετύχουν τους προσωπικούς στόχους τους!
Σας περιμένω να τρέξουμε μαζί την Κυριακή 9/4 και να ευχαριστηθούμε τον αγώνα!»

 

Οι εγγραφές για το 11ο Kallithea Run 2023 πραγματοποιούνται μέσα από το www.kallithearun.gr έως την Κυριακή 2/4 και στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας Δευτέρα έως Παρασκευή 17:30-19:30.