«Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» – 3ος χρόνος

Ανοίγει η αυλαία για 3η συνεχόμενη χρονιά στο «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα».
Ο επιτυχημένος θεσμός που ξεκίνησε το 2020 από τον Δήμο Καλλιθέας έρχεται με 11 μεγάλες θεατρικές παραστάσεις κεντρικών αθηναϊκών θιάσων, που θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αυλαία για τη φετινή περίοδο ανοίγει στις 14 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. με την παράσταση «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη σε διασκευή-σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, ο οποίος κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Μαΐου και θα δίδονται κάθε Δευτέρα εκτός από τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Δευτέρα της Διακαινησίμου. Επίσης, παράσταση δεν θα δοθεί και την Καθαρή Δευτέρα αλλά την επομένη Τρίτη 8 Μαρτίου, που θα είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας.

Δημήτρης-Κάρναβος-δήμαρχος-Καλλιθέας-160x119Μιλώντας για το θεσμό, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, επισημαίνει:
«Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» είναι πλέον, μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, ένας καταξιωμένος θεσμός για την πόλη μας.
Είμαστε χαρούμενοι, γιατί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι δημότες μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στην πόλη τους, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, έντεκα από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις των κεντρικών σκηνών της Αθήνας. Όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη, τηρουμένης βέβαια της σειράς προτεραιότητας.
Είναι βέβαιο, ότι η ανάγκη για επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή είναι μεγάλη και ο Δήμος Καλλιθέας στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό όλο τον χρόνο, με συντονισμένες δράσεις όπως το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το Μεσογειακό Φεστιβάλ, τα Χαροκόπεια, το Ρεμπέτικο Τριήμερο στις Τζιτζιφιές και το Μαθητικό Φεστιβάλ που πλέον έχουν γίνει θεσμοί αλλά και με μεμονωμένες εκδηλώσεις, όπως η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Έτσι και το θέατρο, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες πολιτισμού, προσφέρει στον θεατή όχι μόνο ψυχαγωγία αλλά και ένα βήμα ανάδειξης ήθους και υψηλών ιδανικών.
Πιστεύουμε ότι με τις πολυποίκιλες παραστάσεις, θα καλύψουμε τις απαιτήσεις και θα ικανοποιήσουμε το σύνολο του θεατρόφιλου κοινού μας».

Λάζαρος-Λασκαρίδης-αντιδήμαρχος-Πολιτισμού-148x119Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης, τονίζει:
«Θεωρούμε υποχρέωση μας να απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις Καλλιθεάτισσες και στους Καλλιθεάτες, που έχουν αγκαλιάσει τους μεγάλους θεσμούς Πολιτισμού που έχουν ξεκινήσει στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.
Δεσπόζουσα θέση σε αυτούς έχει «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», το οποίο βρίσκεται ήδη στον 3ο χρόνο της επιτυχημένης πορείας του και εντάσσεται στα κορυφαία δρώμενα Πολιτισμού στο λεκανοπέδιο.
Σε συνδυασμό με τις τετράμηνες καλοκαιρινές-φθινοπωρινές εκδηλώσεις αλλά κι όλα τα άλλα δρώμενα της πόλης, η Καλλιθέα έχει καταστεί πλέον Κέντρο Πολιτισμού κι αυτό δεν μας κάνει μόνο υπερήφανους αλλά μας υποχρεώνει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα για το καλύτερο. Και δεν ξεφεύγουμε ποτέ από αυτή την τροχιά!
Οι παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα», έρχονται να συμπληρώσουν τις 28 συνολικά που ανέβηκαν στο πλαίσιο του θεσμού «Πολιτιστικό Καλοκαίρι και Φθινόπωρο 2021» αλλά και εκείνες του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου, που λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Διότι, όπως έχουμε πει, το θέατρο είναι η πεμπτουσία του Πολιτισμού κι είναι εξαιρετικά τιμητικό για μας ότι φτάνει στους κατοίκους μας εντελώς δωρεάν και δίπλα στο σπίτι τους».

→ Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις γίνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9570001 και ώρες 8 π.μ.-3 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Αναλυτικά, οι παραστάσεις που θα δοθούν φέτος, είναι οι εξής: