Τo χωριό του Άη Βασίλη στην Καλλιθέα με δωρεάν λούνα παρκ για όλους! Το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων 8/12/2022-8/1/2023, στις 15/12 το άναμμα του δέντρου με συναυλία των 1550-Γιάννη Ζουγανέλη

Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις, με λούνα παρκ πολλά ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαδραστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και συναυλίες, από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023, ξεκινά στο Δήμο Καλλιθέας.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ για πρώτη φορά φέτος η χρήση του λούνα παρκ θα είναι δωρεάν για όλους. Σε όλα τα παιχνίδια!

«Το χωριό του Άη Βασίλη στην Καλλιθέα», που για την τρέχουσα περίοδο θα είναι εγκατεστημένο στην πλατεία Δαβάκη, θα ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και μεγάλη συναυλία με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα.

Μιλώντας για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλλιθέας, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σε αυτά τα πρώτα (μετά από δύο χρόνια) Χριστούγεννα, που εορτάζονται χωρίς την εφαρμογή εκτάκτων υγειονομικών μέτρων, μοιράζουμε απλόχερα το χαρμόσυνο μήνυμα αγάπης προς όλους και κυρίως προς τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν μόνο την πρώτη θέση στις καρδιές μας αλλά και στις φετινές μας δράσεις.
Για 8η συνεχόμενη χρονιά φέτος, ο Δήμος Καλλιθέας έχει ετοιμάσει μια πανδαισία εορταστικών εκδηλώσεων, που θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο) στους όμορφους δρόμους της ζωής, με τηv ψυχαγωγία να έχει τον πρώτο ρόλο. Ένα μεγάλο λούνα παρκ ανοίγει τις πύλες του για να τα υποδεχτεί κι από κοντά παιδικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, ψυχαγωγικά και επιμορφωτικά παιχνίδια, συναυλίες και άλλα δρώμενα, που προσβλέπουμε ότι θα κάνουν κι αυτά τα Χριστούγεννα, αξέχαστα στην πόλη μας.
Ο Δήμος Καλλιθέας εορτάζει αυτές τις άγιες ημέρες με όλους τους Καλλιθεάτες μαζί. Σας περιμένουμε για να υποδεχτούμε το 2023 ενωμένοι, ως ένα έτος ευθύνης και προσδοκιών για την πόλη μας.
Χρόνια πολλά σε όλους»!

Για το ίδιο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών Λάζαρος Λασκαρίδης, τόνισε:

«Ατενίζοντας το 2023 ως μια χρονιά διεύρυνσης της προοπτικής της Καλλιθέας στον Πολιτισμό και σε όλους τους τομείς, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που δεν θέλει να είναι μόνος αυτές τις μέρες.
Όλοι μαζί οικοδομούμε αυτή την προοπτική, κόντρα στην αδράνεια και στην αποξένωση, με επίκεντρο την πόλη και τους ανθρώπους της. Με τον Πολιτισμό να έχει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο και να αγκαλιάζει κάθε Καλλιθεάτισσα και κάθε Καλλιθεάτη.
Ανοίγοντας τις καρδιές μας και επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες μας, θα περπατήσουμε μαζί στο «Χωριό του Άη Βασίλη» αλλά και στις γωνιές του Δήμου μας, όπου μας περιμένουν όλους μας, μικρούς και μεγάλους, εορταστικές εκπλήξεις.
Και τα καλύτερα έρχονται! Με «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» να εισέρχεται πανηγυρικά στον 4ο χρόνο του, με τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου να ετοιμάζονται από τώρα, με σεμινάρια ιστορίας και με άλλες επιμορφωτικές δράσεις που καταξιώνουν την Καλλιθέα ως πόλη Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής».

Διευθύνσεις χώρων εκδηλώσεων:

Δημοτικό Θέατρο: Κρέμου 123 και Φιλαρέτου

Δημοτικός Κινηματογράφος Καλυψώ: Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς

→ Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2109570001 – Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-15:00 – www.kallithea.gr